Eurostat: România, locul cinci în UE la scăderea producției industriale, în luna noiembrie

Eurostat: România, locul cinci în UE la scăderea producției industriale, în luna noiembrie

Producția industrială în Uniunea Europeană și în zona euro a crescut cu 0,2% în noiembrie 2014, comparativ cu luna precedentă, România numărându-se, însă, în rândul statelor unde producția industrială a scăzut, potrivit datelor publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Astfel, în luna noiembrie, cele mai mari creșteri ale producției industriale din UE au fost înregistrate în Irlanda (4,6%), Ungaria (3,3%) și Croația (2,7%) iar cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Lituania (minus 2%), Letonia (minus 1,7%), Malta (minus 1,4%), Slovenia (minus 0,9%) și România (minus 0,8%).

Conform Eurostat, creșterea producției industriale în UE a fost stimulată de majorarea producției de bunuri de folosință îndelungată (1,7%), bunuri de uz curent (0,5%) și bunuri intermediare (0,4%).

În noiembrie 2014 comparativ cu perioada similară din 2013, producția industrială a scăzut cu 0,1% în Uniunea Europeană și cu 0,4% în zona euro. Cele mai mari creșteri ale producției industriale din UE au fost înregistrate în Irlanda (35,8%), Ungaria (5,8%), Estonia (4,9%) și Cehia (4,7%) iar cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Suedia (minus 3,9%), Olanda (minus 3,5%), Slovacia (minus 3,3%) și Franța (minus 2,9%).

În cazul României, producția industrială a crescut cu 2,6% în noiembrie 2014, comparativ cu perioada similară din 2013.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”