Exporturile României, în pericol

Exporturile României, în pericol

Exporturile României, ameninţate de recesiunea din Europa

Există o foarte mare probabilitate ca avântul exporturilor mărfurilor românești să fie tăiat în lunile care urmează, în contextul în care primii cei mai importanți parteneri ai țării noastre au reintrat în recesiune, scrie Money.ro.

Germania se află pe primul loc în topul principalelor țări partenere la export, în perioada ianuarie-martie 2014, potrivit datelor Institutul Național de Statistică (INS), cu o pondere de 19,9% din exporturi.

O anchetă realizată de Bloomberg arată că PIB-ul Germaniei a scăzut în al doilea trimestru din acest an cu 0,1%, fiind primul declin al economiei Germane din 2012 încoace. O altă veste proastă venită din Germania este că industria manufacturieră a țării a înregistrat cea mai mare scădere din ultimii trei ani.

Al doilea partener la export al României este Italia. În total, 11,4% din exporturile țării noastre iau calea Italiei, potrivit datelor statistice oficiale. Din păcate, economia acestei țări a scăzut cu 0,2% în cel de-al doilea trimestru, raportat la primul trimestru din 2014, după o scădere de 0,1% înregistrată în primele luni ale anului.

Concluzia este că cele două țări care absorb o mare parte din produsele românești nu vor mai avea aceeași capacitate de cumpărare și ne putem aștepta ca volumul achizițiilor să se reducă simțitor.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante