Firmele vor primi subvenţii dacă angajează absolvenţi din promoţia 2014

Documentele publicate pentru consultare sunt Ghidul Solicitantului Condiţii Specifice „Locuri de muncă subvenţionate“ – Domeniul Major de Intervenţie 2.1, respectiv Schema de ajutor de minimis „Locuri de muncă subvenţionate“.

Vom subvenţiona plata salariilor tinerilor absolvenţi, elevi şi studenţi, promoţia 2014. Subvenţiile pentru plata salariilor vor fi acordate pe o perioadă de minimum 6 luni şi de maximum 12 luni.

Angajatorii care vor beneficia de aceste subvenţii vor fi obligaţi să menţină posturile nou-create o perioadă de timp cel puţin egală cu cea pentru care au încasat subvenţia.

Subliniez că firmele vor fi obligate să menţină postul nou înfiinţat şi nu persoana angajată iniţial, în condiţiile în care prin această măsură vrem să încurajăm competiţia pe piaţa muncii“, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

În acelaşi timp, companiile care vor angaja absolvenţi vor fi obligate să realizeze un plan educaţional pentru fiecare persoană nou angajată, pentru a proba demersul procesului educaţional aferent învăţării la locul de muncă.

Câţi bani se dau

Valoarea orientativă a subvenţiei nete este de 900 de lei pentru tinerii angajaţi cu studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru tinerii angajaţi care au studii superioare, conform Ghidului Solicitantului.
Subvenţiile aferente salariilor tinerilor absolvenţi, primite de angajatori, se vor acorda cu o frecvenţă lunară.

Numărul orientativ de posturi pentru care se vor acorda subvenţii, în funcţie de categoria în care se încadrează beneficiarul schemei de minimis, este următorul: pentru microîntreprinderi 3 locuri de muncă; pentru întreprinderile mijlocii 7 locuri de muncă; pentru întreprinderile medii 15 locuri de muncă.

„O firmă poate încheia un singur acord pe toată perioada de implementare a proiectului, care poate fi modificat prin acte adiţionale“, precizează într-un comunicat Ministerul Fondurilor Europene.

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Confirmare oficială / Dragnea și Tăriceanu au dat liber Ungariei să-și facă de cap în Transilvania!

2 Spurcăciunea umană Olguța Vasilescu îl face retardat pe protestatarul Moroșanu, rămas cu un defect de vorbire …

3 Androneasca, la pușcărie! „Dă-l în morții lui! Futu-i gâtu’ mă-sii!”. Stenograme DNA / Cum l-a executat Mafia P…

4 Document / Așa arată jaful PSD! Guvernul Orban refuză plăți de aproape 150 milioane lei pentru proiecte PNDL făc…

5 BREAKING Firea, amenințată cu pușcăria de administratorul judiciar al RADET! Dezvăluiri incredibile despre băt…

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend