FMI: Perspectivele economice sunt sumbre în pofida prețului scăzut al petrolului

Declinul semnificativ al prețului țițeiului și avansul mai solid al economiei SUA nu vor fi suficiente pentru a îmbunătăți perspectivele de creștere ale economiei mondiale în acest an, a afirmat joi, directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, transmit MarketWatch și Reuters.

Prețul mai scăzut al petrolului va ajuta consumul în întreaga lume dar SUA vor fi probabil singura economie importantă unde se va înregistra o creștere a consumului și investițiilor, a explicat șeful FMI.

'Stimulentele apărute ca urmare a ieftinirii țițeiului sunt bine venite dar dacă fundamentele economiile nu sunt solide, aceste evoluții nu vor fi de ajutor', a avertizat Christine Lagarde.

'Vedem că redresarea economiei mondiale se confruntă în continuare cu dificultăți. Prea multe state suferă de pe urma crizei financiare, care a dus la creșterea șomajului și a nivelului datoriei. Prea multe companii și gospodării își reduc investițiile și consumul deoarece sunt îngrijorate de evoluția slabă a economiei', a declarat directorul general al FMI.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dan Barna, ÎNGROPAT de RISE Project: A folosit aceleași scheme ca Dragnea!

2 DOCUMENT / Lovitură de teatru în Dosarul Vâlcov!

3 Ce vremuri...Însă, la unii, coafura rezistă...

4 BREAKING Savonea NU a reușit s-o impună pe procuroarea PSD la Secția Specială nici a 7-a oară!

5 Ultima MUIE dată de Guvernul Dăncilă României! O petardă PSD numită secretar de stat la ministerul Justiției!

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video