FMI: Perspectivele economice sunt sumbre în pofida prețului scăzut al petrolului

FMI: Perspectivele economice sunt sumbre în pofida prețului scăzut al petrolului

Declinul semnificativ al prețului țițeiului și avansul mai solid al economiei SUA nu vor fi suficiente pentru a îmbunătăți perspectivele de creștere ale economiei mondiale în acest an, a afirmat joi, directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, transmit MarketWatch și Reuters.

Prețul mai scăzut al petrolului va ajuta consumul în întreaga lume dar SUA vor fi probabil singura economie importantă unde se va înregistra o creștere a consumului și investițiilor, a explicat șeful FMI.

'Stimulentele apărute ca urmare a ieftinirii țițeiului sunt bine venite dar dacă fundamentele economiile nu sunt solide, aceste evoluții nu vor fi de ajutor', a avertizat Christine Lagarde.

'Vedem că redresarea economiei mondiale se confruntă în continuare cu dificultăți. Prea multe state suferă de pe urma crizei financiare, care a dus la creșterea șomajului și a nivelului datoriei. Prea multe companii și gospodării își reduc investițiile și consumul deoarece sunt îngrijorate de evoluția slabă a economiei', a declarat directorul general al FMI.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...