FMI vine pe 27 ianuarie la București pentru a treia evaluare a acordului cu România

FMI vine pe 27 ianuarie la București pentru a treia evaluare a acordului cu România

O misiune a Fondului Monetar Internațional, condusă de Andrea Schaechter, se va afla în România în perioada 27 ianuarie - 10 februarie 2015, pentru a treia evaluare a acordului preventiv aflat în derulare, a declarat miercuri reprezentantul rezident al FMI pentru România și Bulgaria, Guillermo Tolosa, prin intermediul unui comunicat transmis AGERPRES.

"Vor avea loc consultări în cadrul Articolului IV și a treia evaluare a acordului Stand-By de tip preventiv încheiat cu România, care a fost aprobat în data de 27 septembrie 2013. Membrii misiunii vor discuta cu autoritățile române recentele evoluții ale economiei românești și prioritățile în reformele economice", a explicat Tolosa.

Potrivit comunicatului, discuțiile cu privire la acord se vor derula împreună cu echipe ale Comisiei Europene și Băncii Mondiale.

"Membrii misiunii vor avea inclusiv întâlniri cu reprezentanți ai sectorului privat, ai partidelor politice, asociații profesionale și organizații neguvernamentale. La finalul misiunii va avea loc o conferință de presă pentru prezentarea concluziilor", a mai spus reprezentantul FMI.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...