Ford desfiinţează 950 de locuri de muncă în Rusia, în urma declinului cererii şi deprecierii rublei

Ford desfiinţează 950 de locuri de muncă în Rusia, în urma declinului cererii şi deprecierii rublei

O companie mixtă a Ford cu un partener local în Rusia desfiinţează circa 950 de locuri de muncă de la două fabrici, situate lângă Sankt Petersburg şi în regiunea Tatarstan, ca urmare a deprecierii rublei şi declinului cererii.

Ford desfiinţează 950 de locuri de muncă în Rusia, în urma declinului cererii şi deprecierii rublei (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Astfel fabrica de lângă Sankt Petersburg va renunţa la circa 700 de posturi, din cauza trecerii la producţia cu un singur schimb în iunie, a declarat John Gardiner, purtător de cuvânt al Ford. Alte 250 de posturi temporare vor fi desfinţate la o fabrică din regiunea Tatarstan, transmite Bloomberg .

Fabricile sunt deţinute de Ford Sollers, companie mixtă a Ford şi Sollers.

Piaţa auto din Rusia se afla în declin încă dinainte ca anexarea regiunii Crimeea şi masarea de trupe la graniţa estică a Ucrainei să atragă sancţiuni asupra Rusiei, în cea mai gravă criză a relaţiilor cu Occidentul de la încheierea Războiului Rece.

Vânzările de autovehicule au scăzut cu 4% în primele două luni ale anului, după un declin de 5,5% anul trecut, la 2,78 milioane de unităţi.

Reducerile de personal şi producţie au fost cauzate de deprecierea rapidă a rublei, declinul vânzărilor la nivelul industriei şi de reorientarea cumpărătorilor de la modelele compacte la SUV-uri, a informat Ford Sollers.

Rubla s-a depreciat cu 13% faţă de dolar în ultimele 12 luni. Declinul monedei Rusiei a determinat grupul auto francez Renault să crească preţurile cu circa 3% atât în ianuarie, cât şi în martie.

Totodată, fabrica din Sankt Petersburg va opri producţia mai mult de patru săptămâni până la trecererea la producţia cu un singur schimb la secţiile de vopsitorie şi asamblare finală.

Vânzările Ford în Rusia au scăzut în primele două luni din acest an cu 21%, la 10.556 maşini, potrivit datelor companiei americane. Ford intenţionează să înceapă în acest an producţia SUV-ului EcoSport la o a treia fabrică a Ford Sollers.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa