FT: industria luxului din Europa înflorește în pofida crizei

FT: industria luxului din Europa înflorește în pofida crizei

Industria produselor de lux din Europa se bucură de o perioadă fastă în pofida crizei economice, numărul persoanelor angajate de producătorii de mașini de lux, vinuri și articole de îmbrăcăminte scumpe crescând cu 11% între 2010 și 2013, arată un raport realizat de firma de consultanță Frontier Economics la cererea European Cultural and Creative Industries Alliance (ECCIA), informează Financial Times.

Potrivit acestui raport, în perioada 2010-2013 sectorul luxului a creat peste 100.000 de locuri de muncă și în prezent angajează în mod direct 1,1 milioane persoane în Europa.

Publicarea acestui raport vine într-un moment în care producătorii de articole de lux anunță o încetinire a vânzărilor pe piața din Asia, în special în China. Însă, președintele ECCIA, Michael Ward, susține că această încetinire este un semn bun pentru industria luxului. 'Am asistat la o încetinire a cheltuielilor chinezilor. Însă acest lucru este un lucru bun pentru că o mare parte din aceste cheltuieli erau pentru cadouri sub formă de ceasuri și vinuri scumpe. Piața s-a mai domolit și s-a reorientat spre cererea de bază', a apreciat Michael Ward.

Raportul ECCIA susține că, în pofida problemelor cu care s-a confruntat restul economiei, sectorul european al luxului a cunoscut o perioadă fastă în 2010-2013, când vânzările de produse de lux au crescut cu aproape 28% până la 547 miliarde de euro. De asemenea, ponderea vânzărilor produselor de lux în Produsul Intern Brut al UE a crescut de la trei la patru procente între 2010 și 2013, se mai arată în raportul ECCIA.

Un raport separat al firmei de consultanță Conlumino estimează că până în 2018 Marea Britanie va devansa Italia și Franța pentru a deveni cea mai mare piață a produselor de lux din Europa grație în principal Londrei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”