Gaz Sud, al treilea distribuitor de gaze din ţară, a plătit un milion de euro ca„taxă pe stâlp“, nivel considerat excesiv la venituri de 30 de milioane de euro

Gaz Sud, al treilea distribuitor de gaze din ţară, a plătit un milion de euro ca„taxă pe stâlp“, nivel considerat excesiv la venituri de 30 de milioane de euro

 

„Avem dialoguri cu autorităţile, dar, mai bine zis, avem monologuri. Să nu vă închipuţi că cineva ţine cont de ceea ce credem noi. Dialogul constă în faptul că ne informează, de genul «o să fie», «o să cerem», «o să trebuiască», ce responsabilităţi vom mai avea. Chiar dacă ne cer păreri, nu ţine nimeni cont de ele. Când a fost introdusă taxa de stâlp, toată lumea a ţipat în cor: distrugeţi industria! Aici e o chestiune care ţine de cât de rapid eşti să te conformezi la o situaţie, nu ce poţi să faci să schimbi situaţia, ci să te adaptezi. Cauţi variante de supravieţuire. Taxa pe stâlp ne-a omorât, de exemplu“, a afirmat Bucşă, într-un interviu pentru Agerpres.

 

Întrebat cât a plătit, el a afirmat: „în jur de un milion de euro pe toate trei companiile din grup (Gaz Sud, Premier Energy şi Grup Dezvoltare Reţele — n.r.), ceea ce este mult, la o cifră de afaceri de 30 de milioane de euro. Iar taxa aceasta se va duce cu siguranţă în factura consumatorilor, e o chestie de timp, nu de «dac㻓, a mai spus el.

 

Taxa pe construcţii speciale se percepe din acest an şi se calculează la 1,5% din valoarea activelor. În categoria construcţiilor speciale se regăsesc conductele de distribuţie, staţiile de reglare-măsurare, dar şi sondele, hidrocentralele, termocentralele sau reactoarele nucleare de la Cernavodă.

 

Principalii distribuitori de gaze din România sunt E.ON şi GdF, care au cumpărat de la stat fostele Distrigazuri. Recent, GdF SUEZ a preluat Congaz, care alimenta mai multe localităţi din Dobrogea.

 

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 VIDEO Cum începi tu, Orbane, să-ți arăți adevăratul caracter de șobolan... / Paula Herlo de la ProTV l-a dat în …

4 Târfe și cocaină în Justiție? Există o listă cu procurori care se droghează?

5 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…