Grecia a cerut extinderea cu șase luni a acordului de împrumut cu zona euro (Reuters)

Grecia a cerut extinderea cu șase luni a acordului de împrumut cu zona euro (Reuters)

Guvernul grec a trimis oficial joi o cerere privind prelungirea cu șase luni a planului de asistență financiară convenit cu creditorii internaționali, a declarat miercuri un oficial guvernamental elen pentru Reuters.

O reuniune a înalților funcționari din zona euro, Euro Working Group, se va desfășura joi pentru a examina cererea Greciei. Condițiile acordării tranșelor de împrumut din acest acord extins cu zona euro vor fi diferite față de planul de asistență financiară convenit cu UE, BCE și FMI.

Discuțiile dintre Grecia și miniștrii de Finanțe din zona euro au eșuat luni iar Atena are termen limită până vineri să facă o solicitare oficială pentru prelungirea actualului program, care se termină în data de 28 februarie.

În lipsa unui acord, Grecia, țară care nu se poate împrumuta de pe piață din cauza dobânzilor prohibitive, riscă să ajungă în lipsă de lichidități cu riscul ieșirii din zona euro. Un 'Grexit' este unul din cele mai proaste scenarii care ar putea amenința chiar și moneda euro. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria