Grecia renunță la pensionarea anticipată

Grecia renunță la pensionarea anticipată

Pensionarea anticipată, cu excepția celei legate de profesiile care afectează sănătatea și de situația părinților care au copii cu dizabilități, va fi desființată, a anunțat luni ministrul elen al Muncii, George Katrougalos, într-un interviu acordat agenției ANA-MPA.

'Știm că în urma încheierii acordului cu creditorii ne-am luat multe angajamente. Totuși, există diverse posibilități și în acest cadru vrem să acționăm ca un guvern de salvare socială', a explicat Katrougalos.

Săptămâna trecută, Grecia a obținut un credit punte de 7,16 miliarde de euro de la Mecanismului European de Stabilitate Financiară (EFSM), bani suficienți pentru a asigura finanțarea Greciei până la finalizarea negocierilor cu creditorii internaționali pentru un nou program de ajutor, al treilea program de acest fel după 2010.

Obținerea creditului punte era condiționată de aprobarea de către Parlamentul de la Atena a proiectului de lege referitor la măsurile de austeritate cerute de partenerii europeni. Deputații au aprobat săptămâna trecută majorarea TVA și o reformă a sistemului de pensii, care să elimine treptat pensionarea anticipată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...