Grecia va acorda persoanelor cu venituri scăzute vouchere pentru achiziţia de PC-uri şi internet

Guvernul elen a anunţat că intenţionează să înceapă un program de acordare de vouchere în valoare de 500 de euro persoanelor cu venituri scăzute pentru achiziţia de PC-uri, abonament la internet şi lecţii de utilizare a tehnologiei IT&C, informează Mediafax.

Iniţiativa Solidaritatea Digitală a Ministerului Infrastructurii reprezintă o încercare de a utiliza resursele financiare din programul Convergenţa Digitală, finanţat de UE, înainte ca acestea să fie pierdute, scrie cotidianul elen Kathimerini.

Potrivit guvernului, vor avea dreptul să primească vouchere de 500 de euro cetăţenii eleni care din cauza veniturilor scăzute au fost eligibili pentru un ajutor social din surplusul bugetar înregistrat pentru anul 2013.

Beneficiarii ajutorului social de 500 de euro trebuie să cheltuiască 250 de euro pentru achiziţia unui PC, 150 de euro pentru a acoperi cheltuielile cu un abonament la internet pe durata a 12 luni, iar restul de 100 de euro pentru un pachet de şase lecţii privind utilizarea ultimelor tehnologii IT&C.

Potrivit Ministerului Infrastructurii şi managerilor programului Convergenţa Digitală, Grecia nu va reuşi să cheltuiască 80-100 de milioane de euro din fondurile alocate de UE pentru Convergenţa Digitală până la sfârşitul anului 2015, iar ministerul va începe distribuţia voucherelor pentru ca banii să nu fie pierduţi.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce nerușinare! Dăncilă, către participanţii la o întrunire electorală: „Spuneţi-le la toţi că trebuie să ne lu…

2 Așa arată soția premierului desemnat

3 PSD e Mafia! Guvernul vrea s-o trimită consul la Salonic pe deputata PSD Andreea Cosma, condamnată în primă in…

4 Înregistrări Newsweek România: Candidata lui Voiculescu amenință plângând că va ieși din campanie / Colaboratori…

5 Ipoteză incredibilă! Viorica Dăncilă ar fi cea pe care paznicii de la Casa Albă au confundat-o cu Floricica Da…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing