Grecia va acorda persoanelor cu venituri scăzute vouchere pentru achiziţia de PC-uri şi internet

Guvernul elen a anunţat că intenţionează să înceapă un program de acordare de vouchere în valoare de 500 de euro persoanelor cu venituri scăzute pentru achiziţia de PC-uri, abonament la internet şi lecţii de utilizare a tehnologiei IT&C, informează Mediafax.

Iniţiativa Solidaritatea Digitală a Ministerului Infrastructurii reprezintă o încercare de a utiliza resursele financiare din programul Convergenţa Digitală, finanţat de UE, înainte ca acestea să fie pierdute, scrie cotidianul elen Kathimerini.

Potrivit guvernului, vor avea dreptul să primească vouchere de 500 de euro cetăţenii eleni care din cauza veniturilor scăzute au fost eligibili pentru un ajutor social din surplusul bugetar înregistrat pentru anul 2013.

Beneficiarii ajutorului social de 500 de euro trebuie să cheltuiască 250 de euro pentru achiziţia unui PC, 150 de euro pentru a acoperi cheltuielile cu un abonament la internet pe durata a 12 luni, iar restul de 100 de euro pentru un pachet de şase lecţii privind utilizarea ultimelor tehnologii IT&C.

Potrivit Ministerului Infrastructurii şi managerilor programului Convergenţa Digitală, Grecia nu va reuşi să cheltuiască 80-100 de milioane de euro din fondurile alocate de UE pentru Convergenţa Digitală până la sfârşitul anului 2015, iar ministerul va începe distribuţia voucherelor pentru ca banii să nu fie pierduţi.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

2 Cîțu a dat-o cu cracii-n sus pe Firea! Moldoveanca, isterică, anunță „cutremur politic”!

3 Monica Anisie își cere scuze după vizita din Ialomița: „Este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă l…

4 VICE / Securitatea națională, în pericol. Suspiciuni de acordare ilegală a cetățeniei române la Autoritatea Naț…

5 Mărturia terifiantă a fetei obligate să facă sex în trei cu primarul: „Nici nu vreau să îmi mai amintesc ce a …

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan