Grevă de avertisment la CFR: trenurile vor fi oprite în dimineaţa zilei de 23 aprilie, între orele 7.00 şi 9.00

Grevă de avertisment la CFR: trenurile vor fi oprite în dimineaţa zilei de 23 aprilie, între orele 7.00 şi 9.00

Sindicatele din sectorul feroviar, care au continuat până în această seară negocierile cu autorităţile de la Ministerul Transporturilor, nu au obţinut facilităţile cerute, astfel că vor declanşa conflictul de muncă.

"Acum am ieşit de la minister, nu am ajuns la niciun rezultat, astfel că sectorul Mişcare-Comercial va intra într-o grevă de avertisment. Trenurile vor fi oprite mâine dimineaţă, între orele 7.00 şi 9.00“, ne-a declarat Gheorghe Frăţică, preşedintele Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare-Comercial.

Sectorul Mişcare-Comercial se ocupă, între altele, şi de dirijarea traficului feroviar, iar greva lucrătorilor din acest domeniu implică faptul că niciun tren nu va putea circula pe căile ferate deţinute de stat.

UPDATE Sindicatele nu îşi asumă oprirea trenurilor

"Este posibil să se oprească trenurile, dar această acţiune nu este organizată de sindicate. Noi, la negocieri, am încercat să obţinem măcar o notă, o hârtie din partea ministerului, dar nu am reuşit, iar oamenii sunt foarte nemulţumiţi.
Deocamdată sindicatele nu organizează această grevă, mâine la ora 17.00 reluăm negocierile cu domnul ministru Şova, după şedinţa de Guvern, până atunci nu ştiu ce va fi
", ne-a declarat Iulian Măntescu, preşedintele Federaşiei Mecanicilor de Locomotivă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...