Grevă la Financial Times din cauza modificării pensiilor jurnaliștilor

Grevă la Financial Times din cauza modificării pensiilor jurnaliștilor

Jurnaliștii de la cotidianul financiar britanic Financial Times au votat în favoarea declanșării unei greve de protest din cauza modificării politicii de pensionare propuse de noul proprietar al ziarului, grupul japonez Nikkei, a informat joi organizația sindicală National Union of Journalists, transmite Reuters.

National Union of Journalists a precizat că două treimi din membrii săi de sindicat de la Financial Times au votat în proporție de 92% în favoarea declanșării unei acțiuni de protest față de intenția echipei manageriale de a modifica politica de pensii.

Membrii de sindicat susțin că Nikkei, noul proprietar al Financial Times, vrea să pună capăt schemei de pensie bazată pe ultimul salariu, un tip de plan cu beneficii definite în care pensia se bazează pe câștigurile din ultimii ani dinaintea pensionării. De asemenea, sindicatul susține că Nikkei vrea să utilizeze aproximativ patru milioane de lire sterline din fondul de pensii al angajaților pentru a plăti chiria clădirii în care se află birourile Financial Times.

În luna iulie a acestui an, editorul britanic Pearson a vândut publicația financiară 'Financial Times' companiei media Nikkei din Japonia, pentru 844 milioane de lire sterline (1,3 miliarde de dolari).

AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…