Grupurile bancare au realizat la nivel global profituri de 920 de miliarde de dolari. Industrial and Commercial Bank of China, cea mai puternică bancă din lume

Grupurile bancare au realizat la nivel global profituri de 920 de miliarde de dolari. Industrial and Commercial Bank of China, cea mai puternică bancă din lume

Instituţiile de credit din China au adunat împreună 292 de miliarde de dolari în profituri înainte de taxe, sau 32% din câştigurile globale ale băncilor. De altfel, cele 920 de miliarde de dolari în profituri realizate anul trecut reprezintă o sumă cu 23% mai mare faţă de rezultatele din 2012.

 Cel mai mare profit realizat de o bancă îl reprezintă cele 55 de miliarde de dolari, realizate de către Industrial and Commercial Bank of China (ICBC). De altfel, grupurile chineze ocupă primele patru poziţii, fiind urmată de către China Construction Bank, Agriculture Bank of China şi Bank of China.

 Grupurile bancare din SUA au adunat profituri totale de 183 de miliarde de dolari, sau 20% din suma globală. În mod surprinzător, cel mai mare câştig a fost realizat de către Wells Fargo, cu 32 de miliarde de dolari. Miliardarul Warren Buffett este cel mai mare acţionar al acesteia.

 Băncile din zona euro au contribuit cu doar 3% din câştigul global, faţă de 25% în 2008. Băncile italiene au pierdut în total 35 de miliarde de dolari anul trecut şi au performat cel mai prost din toate ţările. Băncile din Japonia au în total profituri de 64 de miliarde de dolari, sau 7% din totalul global, urmate apoi de către instituţiile de credit din Canada, Franţa şi Australia, fiecare economie cu câte 39 de miliarde de dolari. Grupurile din Brazilia au aduna 26 de miliarde de dolari, mai mult decât cele din Marea Britanie, cu 22 de miliarde.

 Industrial and Commercial Bank of China, cea mai puternică bancă din lume

 Cea mai puternică bancă din lume este în continuare ICBC din China, potrivit revistei, datorită capitalului deţinut, ceea ce reflectă capacitatea de a credita şi de a rezista la şocuri economice.

 China Construction Bank a urcat de pe poziţia a cincea pe poziţia secundă, fiind urmată apoi de către JPMorgan (SUA), Bank of America (SUA) şi HSBC (Marea Britanie).

 Wells Fargo, cea mai mare bancă după capitalizare

 Wells Fargo a devenit, însă, cea mai mare bancă din lume după valoarea de piaţă, după ce acţiunile sale au crescut pe bursă, iar gigantul a ajuns la o capitalizare de 275 de miliarde de dolari, cu 75 de miliarde mai mult decât ICBC.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...