Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Guvernul a decis noul plafon de cazare a demnitarilor în locuinţele RA-APPS: 2.500-4.000 lei pe lună

Miniştrii, inclusiv persoane cu funcţii asimilate acestora, precum şi miniştrii delegaţi, care nu deţin locuinţe în Bucureşti, vor avea dreptul, pe durata mandatului, să deconteze cheltuielile de cazare în locuinţe de serviciu RA-APPS în limita plafonului maxim stabilit prin statutul parlamentarilor

Guvernul a decis noul plafon de cazare a demnitarilor în locuinţele RA-APPS: 2.500-4.000 lei pe lună (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Cheltuielile vor fi decontate, în cazul vicepremierilor şi miniştrilor, şi dacă aceştia sunt cazaţi în locuinţe RA-APPS propuse la vânzare.

La rândul lor, secretarii de stat şi persoanele cu funcţii asimilate, tot fără locuinţe în Capitală, vor avea de asemenea dreptul să deconteze, pe o perioadă de trei luni de la data numirii, cheltuielile de cazare în locuinţe de serviciu RA-APPS, în limita unui plafon maxim de 2.500 lei/lună.

Măsurile au fost decise, miercuri, de Guvern, printr-o hotărâre privind plafonul maxim pentru cheltuielile de cazare pe 2014.

Până în vara anului trecut, plafonul maxim stabilit pentru decontarea de către stat a acestor cheltuieli era de 18.600 lei anual (ceea ce poate reprezenta 1.550 lei lunar), dar a fost eliminat atunci şi înlocuit cu un amendament care prevede că Guvernul va stabili în fiecare an acest cuantum.

Tot în vara anului trecut, prin statutul parlamentarilor, de care beneficiază acum şi miniştrii la capitolul locuinţă, a fost stabilită alocarea unei sume lunare de 4.000 de lei pentru cazarea senatorilor şi deputaţilor.

Conform deciziei Guvernului, decontarea cheltuielilor de cazare în imobile RA-APPS propuse la vânzare, în limita acestui plafon, va fi posibilă, pe durata mandatului, şi pentru consilierii de conturi, subsecretarii de stat, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, membrii Curţii Constituţionale, preşedinţii şi vicepreşedinţii curţilor de apel, tribunalelor, judecătoriilor, precum şi preşedinţii secţiilor din cadrul acestor instanţe, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi asimilaţii acestora, procurorii-şefi ai direcţiilor şi secţiilor din cadrul Ministerului Public şi adjuncţii acestora, procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel şi adjuncţii acestora, prim-procurorii parchetelor de pe lângă tribunale şi judecătorii şi adjuncţii acestora, precum şi conducători ai instituţiilor publice şi înalţii funcţionari publici.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevăratul sondaj pentru Dăncilă și PSD! Gâdea și Antena 3, preș la picioarele lui Iohannis după întâlnirea cu…

2 SCANDAL în PSD! Dăncilă a negociat cu frații Ciocan preluarea organizației de la Olt! Stănescu a aflat și a lu…

3 Urmează ultima etapă / ELIMINAREA PĂPUȘARILOR care-au condus România din umbră! Anunțul făcut de un cunoscut ju…

4 „Scheleții” USL! Anchetă DNA, cu sprijinul OLAF, privind comisioane de milioane de euro care au mers și la cam…

5 Marte, pământ românesc! Norica Nicolai susține că ALDE a obținut 15% la alegeri, dar a fost furată: Oamenii îm…

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante