Harris: Rata de creştere a comerţului cu România este de 16%. Aţi devenit o fabrică de site-uri

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, a declarat că rata de creştere anuală a comerţului cu ţara sa este de 16%, unul dintre domeniile de interes al firmelor este cel IT, dar şi că în multe cazuri nu sunt cunoscute oportunităţile.

Harris: Rata de creştere a comerţului cu România este de 16%. Aţi devenit o fabrică de site-uri (Imagine: Shutterstock)

"Eu cred că relaţiile comerciale sunt un domeniu de dezvoltat în viitor. Faptul este că în mandatul meu a fost o tendinţă foarte pozitivă şi o rată de creştere medie anuală în comerţ de 16%, care este semnificativ într-o perioadă de recesiune. Dar eu sunt convins că putem să încurajăm relaţiile comerciale între Marea Britanie şi România şi că, din păcate, până acum, oportunităţile care există aici în România nu sunt atât de bine înţelese în Marea Britanie", a afirmat Harris în emisiunea "După 20 de ani", difuzată de Pro TV.

El a precizat că se referă la sectoarele din domeniul energiei, retail şi IT.

"În energie avem multe firme britanice care sunt active în acest domeniu, de fapt România şi Marea Britanie au un domeniu de energie asemănător. Noi avem şi gaz, offshore (energie eoliană, n.r.), avem şi nuclear, avem şi o posibilitate de gaze de şist şi noi am încheiat un parteneriat strategic între România şi Marea Britanie în domeniul de energie. Sunt convins că putem încuraja companiile şi investitorii în acest domeniu", a declarat ambasadorul.

El a mai subliniat faptul că în România există un interes important al investitorilor britanici pentru domeniul IT, care este unul "strategic şi foarte impresionant".

"Este un domeniu care s-a dezvoltat foarte repede în aceşti patru ani şi unde avem multe firme britanice care au angajat sute de persoane, în Iaşi, în Cluj, în Bucureşti, fiindcă aici în România este o forţă de muncă calificată şi de fapt România a devenit fabrică pentru web-site-uri în Europa. Firmele britanice sunt aici pentru a face web-site-uri pentru bănci, în City of London, pentru cluburi de fotbal în Premier League. Într-o piaţă unică digitală, România are un avantaj foarte important. Sunt convins că investitorii britanici vor continua să fie implicaţi în acest domeniu", a mai spus Harris.

Ambasadorul a menţionat că unul dintre avantajele pieţei IT din România priveşte infrastructura virtuală, având una dintre cele mai mari viteze de internet din Europa.

De asemenea, el a precizat că este o problemă legată de posibilii noi investitori britanici în România în ceea ce priveşte o percepţie greşită asupra oportunităţilor din ţară, fapt pentru care a fost încheiat un parteneriat cu Camera de Comerţ româno-britanică pentru o serie de evenimente de promovare la Londra.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cel mai mare furt comis vreodată de un român tocmai s-a mușamalizat. Țara a pierdut peste un miliard de dolari

2 O să aveți un șoc când veți afla cine sunt...

3 Informație / Președintele pregătește din umbră o mutare care poate îngropa definitiv PSD

4 Un erou în locul lui Arafat?

5 În afacerea „10 august 2018” a venit și vremea decontării vinovățiilor individuale

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume