Holdingul german Joh. A. Benckiser preia proprietarul brandului de cafea Jacobs, pentru 5 miliarde dolari

Holdingul german Joh. A. Benckiser preia proprietarul brandului de cafea Jacobs, pentru 5 miliarde dolari

Holdingul german Joh. A. Benckiser, compania de investiţii a familiei miliardare Reimann, a convenit preluarea diviziei producătoare de cafea a Mondelez Internaţional, proprietara brandului Jacobs, pentru 5 miliarde de dolari, şi va forma al doilea mare producător de cafea din lume, după Nestle.

Holdingul german Joh. A. Benckiser preia proprietarul brandului de cafea Jacobs, pentru 5 miliarde dolari

Grupul american Mondelez va avea o participaţie de 49% la compania care va fi formată prin fuziunea diviziei sale de cafea cu compania D.E Master Blenders, deţinută de Joh. A. Benckiser, relatează Bloomberg .

Noua companie se va numi Jacobs Douwe Egberts şi va fi înregistrată în Olanda.

Joh. A. Benckiser a cumpărat anul trecut Master Blenders, producătorul cafelei Douwe Egberts, pentru circa 7,5 miliarde de euro (10,4 miliarde dolari), în cadrul celei mai mari tranzacţii care a avut loc vreodată în industria cafelei.

Anterior, Joh. A. Benckiser a preluat Peet’s Coffee&Tea şi Caribou Coffee.

Acţiunile Mondelez au urcat cu până la 9,2% la bursa din New York. Compania a anunţat miercuri că intenţionează să micşoreze costurile cu cel puţin 1,5 miliarde de dolari până în 2018, pentru creşterea marjei de profit.

Fuziunea brandurilor diviziei de cafea a Mondelez cu mărci precum Douwe Egberts va permite noii companii să profite de oportunităţi mari de creştere pe o piaţă extrem de atractivă, a declarat Pierre Laubies, director general al Master Blenders, care va conduce noua entitate.

Compania nou formată va avea vânzări de peste 7 miliarde de dolari şi va fi lider de piaţă în ţări precum Franţa şi Austria.

Tranzacţia, care exclude operaţiunile Mondelez pe piaţa cafelei din Franţa, ar urma să fie finalizată anul viitor.

"Compania formată prin combinarea D.E Master Blenders cu divizia Mondelez va fi un concurent formidabil pentru Nestle", a declarat Jeff Stent, analist la Exane BNP Paribas.

Nestle, înregistrată în Elveţia, este cel mai mare producător de cafea la nivel mondial, cu branduri precum Nespresso şi Nescafe.

Achiziţia a intervenit într-o perioadă de creştere puternică a preţului cafelei.

Contractele futures pentru cafeaua Robusta au avansat cu 27% în acest an, la 2.142 dolari pe tonă, la bursa din Londra. Avansul pentru ultimele 12 luni este de 6,6%.

În cazul contractelor pentru cafeaua Arabica, creşterea din acest an a atins 83%, la bursa din New York, la 2,03 dolari livra (circa 450 de grame), avansând cu 42% în ultimele 12 luni.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?