Livrările de ciment şi clincher ale Holcim în România au scăzut cu 5,1% în primul trimestru

Livrările de ciment şi clincher ale Holcim în România au scăzut cu 5,1% în primul trimestru

Volumul vânzărilor de ciment şi clincher ale grupului elveţian Holcim în România au scăzut în primul trimestru din acest an cu 5,1%, potrivit unui raport al companiei, care precizează că pieţele din Europa de Est continuă să prezinte o situaţie economică dificilă.

Livrările de ciment şi clincher ale Holcim în România au scăzut cu 5,1% în primul trimestru (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Preţurile la ciment şi clincher au urcat totodată cu 6,6% în monedă locală, se spune în raport.

Pe piaţa agregatelor, Holcim a înregistrat în România o scădere de 16,3% a livrărilor, însă preţurile au afişat o creştere de 39,1%.

Producătorii de ciment şi alte materiale de construcţii Lafarge (Franţa) şi Holcim (Elveţia) au anunţat recent că vor fuziona, într-o tranzacţie efectuată prin schimb de acţiuni în urma căreia va rezulta cel mai mare jucător de profil la nivel global, cu afaceri anuale estimate la 44 miliarde de dolari.

Ambele companii au afaceri semnificative pe piaţa românească, unde concurează cu Carpatcement, parte a grupului german HeidelbergCement.

Holcim România deţine două fabrici de ciment, în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 13 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are aproximativ 950 de angajaţi.

 

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Aceasta este România adevărată, nu cea din presa panicardă

2 Așa o fi?

3 Scandal cu lături la vârful Mafiei din sindicate / Marioneta lui Surugiu de la SNAP a rupt lanțul! / Surugiu are s…

4 „Valori” mondiale / Vasluiul dă cea mai tânără bunică din lume, la doar 23 de ani

5 „O desfrânată ieftină” / Așa o descrie Claudia Pătrășcanu pe Bianca Drăgușanu