Lucian Ghinea este noul președinte al Asociației Berarii României

Lucian Ghinea este noul președinte al Asociației Berarii României

Lucian Ghinea îl înlocuiește pe Onno Rombouts la președinția Asociației Berarii României, se arată într-un comunicat al Asociației remis, marți, AGERPRES.

'Funcția de președinte al Asociației Berarii României reprezintă pentru mine în egală măsură o onoare și o responsabilitate. Alături de partenerii din Asociație, voi continua proiectele de anvergură inițiate de predecesorii mei, proiecte care au drept obiectiv dezvoltarea durabilă a sectorului berii și a culturii berii în România.

Deși piața berii a traversat în ultimii ani o perioadă marcată de scădere, sperăm ca 2015 să întrunească acele condiții economice și fiscale corecte care să conducă la o evoluție pozitivă a pieței', a declarat Lucian Ghinea.

Cu un nivel zero al evaziunii fiscale pe lanțul de producție, sectorul berii contribuie în prezent cu peste 60% din totalul accizei colectate la bugetul de stat de pe piața băuturilor alcoolice, aproape jumătate din prețul unei beri fiind reprezentat de taxe, potrivit Asociației citate.

Cu investiții ce au atins până acum 1,25 miliarde de euro, sectorul berii asigură direct și indirect un număr de 69.700 de locuri de muncă, 97% din berea consumată de români fiind produsă în țară.

"Anul 2014 s-a dovedit a fi unul dificil pentru sectorul berii, Asociației revenindu-i un rol important în inițierea unor demersuri reprezentative pentru întreaga industrie a berii. Cel mai recent dintre acestea constă în lansarea, în luna decembrie a anului trecut, a petiției online 'Salvează Berea'.

Prin intermediul acestei petiții, împreună cu iubitorii berii, solicităm Guvernului stabilirea accizei la bere la nivelul minim european, un element important pentru readucerea pieței berii pe un trend pozitiv.

În acest context, ne bucurăm ca în 2015 să îl avem alături de noi pe dl. Lucian Ghinea, experiența domniei sale, atât la nivel local, cât și regional, fiind extrem de valoroasă pentru a continua proiecte importante pentru dezvoltarea culturii berii din România', a afirmat directorul general al Asociației Berarii României, Constantin Bratu.

Lucian Ghinea este în prezent director general la Bergenbier SA.

Cele șase companii membre ale Asociației Berarii României asigură peste 4.000 de locuri de muncă în cele 11 fabrici de bere, dintre care două microberării. Unitățile de producție ale membrilor Asociației sunt situate în Ploiești, Constanța, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu-Mureș, Pantelimon, Timișoara, Buzău, Brașov și Galați, iar cele două microberării sunt situate în Cluj-Napoca și Timișoara. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 „Stă ca disperata agățată de Bodi prin cluburi”

3 Adevăr, intoxicare? / Armele furnizate de către Occident nu vor ajuta Ucraina într-un eventual conflict cu Rusia

4 Încă un mesaj pro-Rusia de la vârful Germaniei!

5 Dar dacă George Simion o fi având și el aceeași misiune ca ăsta?