Mai mult de jumătate dintre români (64%) dețin o asigurare, 58% dintre aceștia au asigurare RCA (studiu)

Mai mult de jumătate dintre români (64%) dețin o asigurare, 58% dintre aceștia au asigurare RCA (studiu)

Mai mult de jumătate dintre români (64%) dețin, în prezent, o poliță de asigurare, iar dintre aceștia, cei mai mulți (58%) dețin o poliță RCA, 42% o asigurare de locuință și 28% o asigurare de pensie privată, reiese dintr-un studiu realizat pe piața asigurărilor din România.

Studiul arată că polița Casco nu se regăsește printre prioritățile șoferilor pentru că doar 14% dintre români apelează la astfel de polițe de asigurare.

'Chestionați în legătură cu companiile de asigurări pe care le cunosc, românii au menționat în procent de 92% Allianz Țiriac. Aceasta este urmată de Astra Asigurări și ING Asigurări, cu 89% și, respectiv, 88%', se arată într-un comunicat de presă transmis, marți, AGERPRES.

Analizând întreaga piață a asigurărilor, se constată că, atunci când caută informații despre asigurări, principala sursă la care românii apelează este reprezentată de site-ul companiilor de asigurări (51%), a declarat Ștefan Andrei, marketing manager Exact Cercetare și Consultanță, realizatorii studiului.

'Discuțiile cu agentul de asigurări se situează la o distanță de 10 procente (41%), aceasta fiind urmată la mică distanță de sfaturile primite de la cei apropiați (39%). Trebuie subliniat că articolele apărute în presă (atât scrisă, cât și online) sunt mediile de informare care prezintă cel mai puțin interes în rândul celor care intenționează să încheie o poliță de asigurare (14%)', mai afirmă Ștefan Andrei.

Studiul a fost realizat în luna noiembrie 2014 pe un eșantion de 1.039 de respondenți, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, rezidente în mediul urban.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…