Mercedes ţinteşte fanii Porsche cu noul automobil sport GT de 100.000 de euro

Mercedes ţinteşte fanii Porsche cu noul automobil sport GT de 100.000 de euro

Mercedes-Benz, aflat în cursa de a redeveni cel mai mare producător de vehicule de lux din lume, vrea să atragă fanii Porsche cu noul automobil sport GT, al cărui preţ este aproximativ jumătate din preţul predecesorului său SLS, relatează Bloomberg.

Mercedes ţinteşte fanii Porsche cu noul automobil sport GT de 100.000 de euro

Mercedes GT, prezentat marţi la Affalterbach, Germania, va înlocui modelul SLS, de 225.505 euro, şi va avea un preţ de pornire de circa 100.000 de euro.

Compania germană nu va face însă rabat de la calitate. Automobilul cu două locuri va avea un motor mai puternic şi va accelera mai rapid decât Porsche 911, adăugând viteză unui brand cunoscut mai mult pentru siguranţă şi sedanuri confortabile.

"Noul GT este important pentru Mercedes. GT reflectă nouă imagine a brandului, care este mai sportivă şi mai dinamică", a declarat Juergen Pieper, analist la Bankhaus Metzler în Frankfurt.

Grupul Daimler, proprietarul Mercedes-Benz, vrea să obţină un volum mai mare al vânzărilor pentru GT, după ce predecesorul SLS s-a dovedit a fi prea exclusivist.

Mercedes-Benz a introdus noi modele precum sedanul CLA pentru a elimina percepţia că Mercedes este o maşină destinată vârstinicilor. Strategia se concentrează pe devansarea mărcilor BMW şi Audi, divizie a Volkswagen, pentru ca Mercedes să devină cel mai mare brand auto de lux până la sfârşitul acestui deceniu. Mercedes-Benz a pierdut poziţia de lider pe această piaţă în 2005.

GT abandonează uşile în formă de aripi de pescăruş ale SLS, în favoarea practicalităţii, şi este mai scurt cu 15 centimetri faţă de predecesorul său, contribuind la reducerea greutăţii şi îmbunătăţirea performanţelor.

Modelul GT este dotat cu un motor V8 de 462 de cai putere şi poate atinge 100 de kilometri pe oră în 4 secunde.

Versiunea de bază a Porsche 911, de 90.400 de euro, are un motor de 350 de cai putere şi poate accelera la 100 de kilometri pe oră în 4,4 secunde.

GT poate atinge 304 kilometri pe oră, fiind depăşit doar de versiunea de vârf a gamei Porsche 911.

Versiunea de 510 cai putere a automobilului GT S va intra pe piaţă în octombrie, cu câteva luni înaintea versiunii de bază.

IHS Automotive anticipează că recenziile favorabile şi preţul scăzut vor face ca GT să realizeze în SUA vânzări duble faţă de SLS. Vânzările GT sunt estimate să atingă un vârf de 6.500 de vehicule în 2016, sub volumele atinse de alte maşini sport de lux, ca Porsche 911 şi Jaguar F-Type, potrivit IHS Automotive.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /