Mesaj CATEGORIC al Băncii Mondiale pentru Guvernul de la Bucureşti

Mesaj CATEGORIC al Băncii Mondiale pentru Guvernul de la Bucureşti

Laura Tuck s-a întâlnit cu Victor Ponta şi Ministrul de Finanţe

'Pentru a impulsiona creşterea economică, recomandăm României să continue implementarea reformelor structurale, în special în sectorul energiei, transporturilor, managementul cheltuielilor publice, educaţiei şi sănătăţii. Accelerarea reformei cadastrului şi întărirea pieţelor de capital vor încuraja şi ele investiţiile din partea sectorului privat', a spus Laura Tuck, într-un comunicat remis Agerpres.

Vice-preşedintele Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală, Laura Tuck, a făcut o vizita la Bucureşti săptămâna acesta şi s-a întâlnit cu premierul Victor Ponta, cu ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, precum şi cu ministrul Delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

Cu ocazia acestor întâlniri, autorităţile române au confirmat că sunt interesate de asistenţa tehnică a Băncii Mondiale, precum şi de intenţia instituţiei financiare internaţionale de a-şi creşte volumul creditelor acordate României pentru a sprijini reformele şi investiţiile destinate accelerării creşterii economice, creării de locuri de muncă şi sprijinirii procesului de convergenţă cu celelalte economii din Uniunea Europeană.

'România a făcut progrese semnificative în refacerea stabilităţii macroeconomice', a declarat Laura Tuck cu ocazia vizitei sale la Bucureşti. 'Performanţa macroeconomică a României este una semnificativă, dar este important ca reformele să continue, în special pe termen mediu. Reducerea deficitului fiscal de la 9 la 2,6% din PIB între 2009 şi 2013 demonstrează disciplina şi hotărârea României. În 2013 creşterea economică a accelerat la 3,5%, susţinută în principal de exporturi şi agricultură, însă perspectivele pe termen mediu sunt moderate, iar creşterea ar urma să încetinească la 2,2% în 2014 şi 2,4% în 2015', a adăugat Laura Tuck.

Zilele trecute, premierul Victor Ponta a declarat că boardul Băncii Mondiale va aproba pe 27 mai o nouă strategie de parteneriat cu România, pe 4 ani, care presupune acordarea unei linii de creditare de un miliard de euro anual. Prim-ministrul a precizat că sumele vor fi folosite în special pe trei domenii - sănătate, educaţie şi incluziune socială, dar şi pe proiectele pe energie pe care România le desfăşoară în această perioadă.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”