Mişu Negriţoiu este noul preşedinte al ASF. Parlamentul a aprobat numirea lui în funcţie

Mişu Negriţoiu este noul preşedinte al ASF. Parlamentul a aprobat numirea lui în funcţie

Plenul Parlamentului a aprobat şi numirea lui Victor Ciorbea ca membru neexecutiv în ASF, el obţinând 326 de voturi pentru şi 16 împotrivă.

La audierile de luni, Mişu Negriţoiu a răspuns mai multor întrebări privind priorităţile pe care le va avea la ASF, dar şi referitoare la eventuala sa implicare în cazul operaţiunlor ING cu Iran şi Cuba, pentru care grupul olandez a semnat în 2012 o înţelegere cu autorităţile americane, sau colaborare cu fosta Securitate.

„Instituţia trebuie reclădită şi reprofesionalizată. M-am angajat la asta şi sunt hotărât s-o fac. Trebuie să am un răgaz de timp. Desigur că trebuie reconstruită şi imaginea (...) ASF este poate cea mai dâmboviţeană instituţie din România azi. Noi trebuie s-o facem o instituţie europeană“, a afirmat Negriţoiu.

El a arătat că în instituţie nu salariile mari reprezintă principala problema, ci necorelarea acestora cu eficienţa lucrătorilor ASF.

„Cred că doar salariile sunt problema, ci cheltuielile totale, eficienţa.Trebuie să întărim funcţiile de supraveghere şi control, care să dea confortul consumatorilor că au încredere şi sunt protejaţi. Peste zece milioane de consumatori au legătură cu aceste pieţe, şi nu sunt doar RCA. Le trebuie educaţie investiţională (...) Cred că pe pieţele financiare s-a cam trerminat epoca în care poţi să faci bani uşor, în niciun caz încălcând regulile. Jucătorii trebuie să ştie că funcţionăm cu reguli şi disciplină. Cine nu le respectă, dispare“, a continuat Negriţoiu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria