Noul director general al Siveco România este Florian Ilia, care a înlocuit-o pe Irina Socol

Noul director general al Siveco România este Florian Ilia, care a înlocuit-o pe Irina Socol

Consiliul de administraţie al Siveco România l-a numit pe Florian Gabriel Ilia în funcţia de director generali, înlocuind-o pe Irina Socol, arestată la 9 septembrie în dosarul de evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice, printr-o decizie a Tribunalului Bucureşti.

"Siveco România anunţă că Florian Gabriel Ilia ocupă, cu efect imediat, poziţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al companiei. Numirea a fost făcută de către acţionari şi Consiliul de Administraţie Siveco România, în urma deciziei Irinei Socol de retragere din funcţiile executive. Compania anunţă totodată şi cooptarea în Consiliul de Administraţie a Doinei Binig, vicepreşedinte Strategie în cadrul companiei", se arată într-un comunicat al Siveco România.

Anterior, Ilia, acţionar al Siveco, a ocupat funcţia de vicepreşedinte în cadrul companiei.

"Nu doresc ca actuala situaţie să afecteze activitatea companiei. Până la clarificarea situaţiei, am decis să mă retrag din poziţia de director general, urmând ca Siveco să fie condusă pe mai departe de către echipa de profesionişti care a adus recunoaştere internaţională firmei şi industriei IT din ţara noastră", a declarat Irina Socol în comunicat.

Ilia (47 ani) este absolvent al Facultăţii de Matematică şi Informatică din Universitatea din Bucureşti. El s-a alăturat echipei Siveco România în 1994 şi este specialist în sisteme IT.

Binig (45 ani) este absolventă a Facultăţii de Energetică din cadrul Institutului Politehnic din Bucureşti. Ea lucrează în domeniul IT din 1993 şi a intrat în echipa Siveco România în 2007, coordonând activităţile de dezvoltare şi optimizare a strategiei companiei.

Curtea de Aple Bucureşti a hotărât, joi, menţinerea deciziei Tribunalului Bucureşti de arestare a Irinei Socol în dosarul de evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice.

Decizia este definitivă, aceeaşi măsură preventivă fiind dispusă de instanţă şi pentru Aurora Crusti.

În referatul cu propunerea de arestare preventivă, procurorii au arătat că Irina Socol este cea care a pus bazele mecanismului evazionist în care a angrenat firma pe care a înfiinţat-o, după atragerea mai multor complici, vizaţi şi ei de ancheta procurorilor, care au recunoscut faptele şi au prezentat pe larg modul în care acestea au fost comise.

Potrivit comunicatului Siveco România, compania colaborează în continuare cu autorităţile cu privire la orice acte judiciare vizând compania şi pe reprezentanţii săi.

"Din punct de vedere operaţional şi managerial, Siveco România funcţionează la parametri normali. Ne respectăm toate angajamentele asumate faţă de clienţii şi partenerii noştri în proiectele naţionale şi internaţionale pe care le derulăm (...)", a declarat Ilia.

Siveco România a fost înfiinţată în 1992 şi este unul dintrei cei mai mari producători locali de aplicaţii software.

Conform datelor Registrului Comerţului, valabile la 14 august, acţionarii societăţii erau Siveco Netherlands BV (Olanda) - 42,7365%, Siveco International SA - 32,9167%, Irina Socol - 11,1168%, Alexandru Mihail Rădăşanu - 7,7184%, Florian Gabriel Ilia - 2,7189%, Siveco România SA - 2,5155%, Aurora Ecaterina Crusti - 0,1386% şi Daniela Bichir - 0,1386%.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa