Numărul de bugetari continuă să însemne peste un sfert din totalul angajaţilor din economie, faţă de 10% din total în anii ’90

Numărul de bugetari continuă să însemne peste un sfert din totalul angajaţilor din economie, faţă de 10% din total în anii ’90

Cei aproape 1,2 milioane de angajaţi din sistemul bugetar au în continuare o pondere foarte importantă - de 26% - în efectivul total al salariaţilor din economie, în ciuda promisiunilor de eficientizare a instituţiilor de stat făcute de către guvernanţi.

În Franţa, cel mai birocratic stat european, sectorul bugetar nu depăşeşte 20% din totalul angajaţilor din economie. În OECD, media sectorului bugetar în efectivul total de salariaţi este de 15%. La finalul lunii octombrie a acestui an, numărul de posturi ocupate în sectorul bugetar a ajuns la 1,178 milioane, în uşoară scădere (cu 2.600 de posturi) faţă de situaţia din luna ianuarie a acestui an.

Citeşte mai multe despre numărul de bugetari pe www.zf.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...