Patronat: Sub 3% din angajaţii din turism ştiu cum îl cheamă pe ministrul Jianu. Plângem după Grapini

Mai puţin de 3% dintre angajaţii din turism ştiu cum îl cheamă pe ministrul de resort, Florin Jianu, care nu promovează turismul, iar patronatele din domeniu au ajuns să o regrete pe Maria Grapini, fostul ministru al Turismului, a declarat marţi într-o conferinţă Mohammad Murad, preşedintele FPTR.

"România nu se poate promova decât prin minister, dar din păcate nu există acea promovare, deşi s-au cheltuit sume imense. Acţiunile de promovare internaţională anunţate nu vor avea mare succes, pentru că nu sunt bine gândite. Ele ar trebui făcute în parteneriat cu hotelierii, care ar putea face şi nişte oferte speciale pentru străini", a spus Murad.

Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a mai spus că pe reprezentanţii patronatelor îi "doare foarte mult" că nu au o comunicare cu Departamentul pentru IMM, Turism şi Mediu de Afaceri.

El a adăugat că pentru majoritatea angajaţilor din turism, ministrul pentru IMM, Turism şi Mediu de Afaceri, Florin Jianu, este un anonim.

"Nici 3% din cei care lucrează în turism nu ştiu cum îl cheamă pe ministru. Nu vorbesc de oameni normali, care nu îl cunosc deloc. Nu aşa se face turism. Turismul este imagine. Turismul înseamnă comunicare şi cât mai multe acţiuni de promovare. Nu există acest lucru. Ieri discutam cu mai mulţi şefi de patronate din turism şi am început să plângem după doamna Grapini. Fără comunicare nu se poate nimic. Nu putem face turism pe ascuns", a mai spus Murad.

Alin Burcea, vicepreşedintele ANAT, a afirmat că s-ar fi aşteptat ca ministrul Jianu să fie prezent mai mult cu acţiuni de promovare.

"Din mandatul dumnealui am reţinut că există nişte clustere. Credc că sunt mari, mici, şi vreau să-mi iau şi eu unul acasă, iar altul vreau să-l fac cadou la prieteni. Nici nu ştim prea bine ce sunt aceste clustere, am înţeles că sunt nişte asociaţii...Mi-aş fi dorit ca domnia sa să participe la evenimente şi să fie mult mai prezent în piaţă", a spus Burcea.

Nici Nicolae Bucovală, preşedintele patronatului Mamaia şi unul dintre cei mai mari investitori din turismul de pe litoral nu este mulţumit de activitatea ministrului Jianu.

"Vreau turişti şi vreau să facem investiţii şi să fim lăsaţi în pace. Vrem o lege care să funcţioneze în ţara asta. Lăsaţi-mă cu clusterele. Vrem prezenţa ministrului turismului pe litoral. Aici sunt 54% din locurile de cazare pe toată ţara. Vrem să putem discuta şi noi cu el, altceva ce să promovăm? Vrem o lege care să ne dea voie să investim cu veselie", a afirmat Bucovală.

Ministrul Florin Jianu a afirmat de mai multe ori că una dintre priorităţile mandatului său esre înfiinţarea de clustere - un fel de asocieri între autorităţi locale, patronate, societăţi de stat şi private.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a apărut coronavirusul în Italia / Un cuplu de turiști chinezi veniți din Wuhan, principalii suspecți

2 Incident sexual mortal la Iaşi. O femeie a murit în chinuri groaznice după ce un vecin i-a introdus un tub met…

3 Hai cu pușcăria! / Codrin Ștefănescu, citat vineri, ca suspect, la DIICOT!

4 PSD, adevăratul virus care-a lovit România! Teodorovici propune suspendarea președintelui Iohannis, ales recen…

5 Iese la iveală adevărul despre „virusul creat în laborator”! / Virusul Wuhan este hiper agresiv. Cercetătorii ch…

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut