Ponta: Avem gazoduct Iaşi-Ungheni, nu şi companie de distribuţie. Trebuie înfiinţată până în toamnă

Ponta: Avem gazoduct Iaşi-Ungheni, nu şi companie de distribuţie. Trebuie înfiinţată până în toamnă

Gazoductul Iaşi-Ungheni este finalizat, dar nu există compania care să se ocupe de distribuţie, a afirmat premierul Ponta, care i-a cerut, în Guvern, ministrului delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, ca, până în toamnă, să efectueze demersurile necesare pentru înfiinţarea unei astfel de companii

Ponta: Avem gazoduct Iaşi-Ungheni, nu şi companie de distribuţie. Trebuie înfiinţată până în toamnă (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Gazoductul pe partea românească este finalizat, pe partea moldovenească a durat un pic mai mult, dar se finalizează şi la ei. O să vă rog, domnul ministru Nicolescu, să vedeţi toate procedurile legale. Am vorbit şi cu cei de la Transgaz, pentru că e vorba de compania care exploatează. Acum, avem conducta, dar nu are cine să distribuie gazul şi aveţi grijă, până în toamnă, să se întâmple lucrul acesta", a cerut Ponta.

Republica Moldova este convinsă că, cel mai târziu la 27 august, va beneficia, prin intermediul gazoductului Iaşi-Ungheni, de gaze din România, la tarife mult mai bune, care să îi arate ce înseamnă diversitate şi siguranţă energetică, a afirmat, marţi, premierul moldovean, Iurie Leancă.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 VIDEO Filmare intimă cu premierul Finlandei, Sanna Marin, apărută pe internet