Ponta, întrebat de "electorata" nefuncţională: E în vigoare, dar nu are entuziasm în sistemul bancar

Ponta, întrebat de "electorata" nefuncţională: E în vigoare, dar nu are entuziasm în sistemul bancar

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că ordonanţa de urgenţă legată de finanţarea creditelor restante cu ajutor din partea statului, denumită "electorata", nu este funcţională deoarece nu există "entuziasm" în sistemul bancar, iar Guvernul nu se poate implica în atribuţiile BNR.

Ponta, întrebat de "electorata" nefuncţională: E în vigoare, dar nu are entuziasm în sistemul bancar (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Premierul a fost întrebat de ce nu este funcţională ordonanţa legată de creditele restante, denumită şi "electorata".

"Nu este obligatorie pentru bănci. Deocamdată în sistemul bancar încă nu e un mare entuziasm, ca să spun aşa. Dar pe măsură ce se obişnuiesc...legea este în vigoare, doar că băncile încă foarte greu au încredere. Dar nu e doar în acest caz, orice om care are o mică afacere, orice care are o afacere mai mare, orice om care are nevoie de un credit, e foarte, foarte greu în ultima perioadă să obţină acel credit. Există şi excepţii, dar nu vreau să le mai amintesc. Partea de sistem bancar nu ţine de Guvern sau de legislaţie, ţine poate de încrederea mai mare în ceea ce se întâmplă la nivel european, majoritatea băncilor din România sunt bănci cu capital străin", a declarat Ponta.

Premierul a afirmat că legea privind electorata este în vigoare şi este convins că "încet, încet se va face o practică în acest sens".

El a fost întrebat dacă legea are nevoie de norme de aplicare.

"Normele bancare se emit de către Banca Naţională, nu de către noi. Nu intrăm noi în sistemul bancar pentru că nu e bine", a mai afirmat premierul.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria