Președintele Eurogrupului: Declarațiile lui Varoufakis cu privire la iminența unui acord sunt false

Președintele Eurogrupului: Declarațiile lui Varoufakis cu privire la iminența unui acord sunt false

Președintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, a dezmințit vineri drept 'complet false' declarațiile ministrului grec al Economiei, Yanis Varoufakis, potrivit cărora Grecia este aproape de un acord cu creditorii săi internaționali, transmite Reuters.

Jeroen Dijsselbloem, care este și ministru olandez de Finanțe, a subliniat că Grecia se confruntă cu un viitor dificil, indiferent care va fi rezultatul referendumului de duminică la care alegătorii vor decide sau nu cerințele creditorilor internaționali, și că măsuri fiscale dificile sunt inevitabile. 'Orice politician care spun că aceste măsuri nu vor fi necesare în cazul unui vot negativ este unul care prostește populația', a spus Dijsselbloem după o reuniune a cabinetului olandez.

Premierul elen Alexis Tsipras a anunțat organizarea unui referendum având ca temă ultima ofertă de acord făcută Greciei de către creditorii săi. Vineri, Alexis Tsipras a declarat că un 'Nu' la referendumul pe tema propunerii făcute de creditorii internaționali 'nu este un 'Nu' față de Europa', ci o respingere a 'șantajului' de a accepta un acord ce nu cuprinde o soluție sustenabilă pentru datoria externă a Greciei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria