Prețul cerut la apartamentele vechi din București a urcat cu 4,9% din 2013; tendința este de creștere ușoară

Prețul cerut la apartamentele vechi din București a urcat cu 4,9% din 2013; tendința este de creștere ușoară

Prețul solicitat la apartamentele vechi din București a urcat cu 4,9% din decembrie 2013, când a înregistrat nivelul minim după debutul crizei, ajungând în prezent la valoarea de 1.031 euro pe metru pătrat, iar prețurile locuințelor au continuat să înregistreze o tendință de creștere ușoară, a declarat joi Adrian Erimescu, CEO al portalului Imobiliare.ro.

În decembrie 2013, prețul cerut la apartamentele vechi în București era de 982 euro pe metru pătrat, în scădere cu 55% față de nivelul înregistrat în martie 2008 (2.215 euro pe metru pătrat), anul când a debutat criza financiară.

"Dacă ne uităm, prin comparație, în ceea ce privește evoluția prețurilor pentru apartamentele noi, observăm că punctul minim al prețurilor a fost atins în februarie 2015 (1.065 euro pe metru pătrat). În prezent, prețul cerut în București este de 1.081 euro pe metru pătrat, în creștere cu 1,5% față de nivelul înregistrat în februarie 2015", a menționat Adrian Erimescu.

Comparativ cu martie 2008, prețul pe metru pătrat al apartamentelor noi în București a scăzut cu 59%, de la nivelul de 2.576 euro pe metru pătrat.

"În ceea ce privește structura de căutări pe București, apartamentele noi reprezintă aproximativ 30% din căutări, iar restul celor interesați să cumpere o locuință caută apartamente vechi. Apartamentele cu două și trei camere sunt cele mai căutate. Cele cu două camere au o pondere de 37% din căutări", a mai spus Adrian Erimescu.

Potrivit acestuia, ponderea cea mai însemnată în ceea ce privește căutarea unei locuințe o au cele cu prețuri între 40.000 și 60.000 de euro. Aproximativ 60% dintre căutări sunt pentru locuințe cu prețuri de până la 60.000 de euro, iar 80% din căutări pentru cele de până la 80.000 de euro.

"Cele mai scumpe zone în ceea ce privește locuințele noi sunt Aviatorilor, Piața Victoriei, Kiseleff, cu un preț cerut de peste 2.000 de euro pe metru pătrat. În ceea ce privește locuințele vechi, cele mai scumpe zone sunt Kiseleff, Aviatorilor, cu prețuri între 1.800 și 1.900 de euro", a mai spus reprezentantul Imobiliare.ro.

Potrivit acestuia, locuințele din nordul Bucureștiului au un preț cerut cu 33% mai mare față de cele din sud, însă trendul de scădere pentru zona de nord a Bucureștiului tinde să continue. "Se înregistrează o ușoară scădere pentru locuințele din zona de nord, în timp ce prețurile cerute de dezvoltatorii din partea de sud sunt în creștere", a mai spus Adrian Erimescu.

Portalul Imobiliare.ro are 1 milion de utilizatorii unici și colaborează cu circa 4.000 de agenți imobiliari din toata țara. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

5 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…