Prețul gazelor naturale în Bulgaria va scădea cu 13% în aprilie și cu 10% în iulie

Prețul gazelor naturale în Bulgaria va scădea cu 13% în aprilie și cu 10% în iulie

Prețul gazelor naturale în Bulgaria va scădea cu aproape 13% în aprilie și din iulie ar putea înregistra un declin de aproximativ 10%, a anunțat luni șeful Bulgargas, Petyo Ivanov, la postul național de radio, transmite BTA.

Dacă prețul țițeiului și cursul de schimb leva/dolar rămân la actualul nivel, o scădere de până la 10% a prețului gazelor naturale este posibilă în trimestrul trei din 2015, a adăugat Ivanov.

Acesta a explicat că în acest moment doar 4% din gazele naturale sunt din Bulgaria, față de un nivel de 16% anterior.

Folosind fondurile proprii, Bulgargas va începe să achiziționeze 280 milioane de metri cubi de gaze naturale de la facilitatea de stocare Chiren, a anunțat șeful companiei. Acesta a adăugat că datoriile termocentralelor față de Bulgargas se ridică la 270 milioane de leva, din care 190 milioane de leva sunt de la termocentrala din Sofia.

Și în România prețurile gazelor naturale furnizate consumatorilor casnici vor scădea, în medie, cu 3,9%, începând cu data de 1 aprilie 2015, a anunțat, vineri, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”