Proasta lu' Ponta: Bugetul pe 2015 nu va fi prezentat președintelui Traian Băsescu

Bugetul statului pe anul 2015 nu va fi prezentat președintelui Traian Băsescu, ci va fi însușit de noul premier și promulgat de noul președinte, potrivit ministrului Finanțelor Publice, Ioana-Maria Petrescu.

Oficialul MFP a declarat marți, la Realitatea TV, că amânarea prezentării bugetului s-a mai întâmplat și în alți ani când au avut loc alegeri și nu ar fi normal ca actualul premier, care candidează pentru președinția României, să își însușească un buget care va trebui administrat de un alt premier.

Referindu-se la întâlnirea din luna iulie a acestui an de la Palatul Cotroceni pe marginea măsurii de reducere a CAS, când președintele a cerut premierului Victor Ponta și ministrului Finanțelor Publice să îi fie prezentat bugetul pe 2015 până în luna noiembrie, Ioana-Maria Petrescu a explicat că, la acel moment, Victor Ponta nu își anunțase candidatura la Președinție.

'Dacă domnia sa nu ar fi candidat pentru Președinție, normal, ca orice prim-ministru, ar fi prezentat acest buget în noiembrie', a spus Petrescu, care a adăugat, că, în condițiile în care Victor Ponta candidează și s-ar putea să fie un alt premier, s-a luat decizia să nu își însușească un buget care va trebui administrat de alt premier.

'Și în alte cazuri în care au fost alegeri și putea să rezulte alt premier s-a amânat bugetul, pentru ca acel buget să fie însușit de noul Guvern. Nu este un lucru nou, mi se pare extrem de normal ca un nou premier să își însușească acest buget, pentru că el va fi cel care îl va administra (...) Nu mi se pare normal ca un premier care pleacă să facă liniile de buget și să creioneze politica economică pe fiecare minister și un nou premier să preia acel buget făcut de altcineva', a afirmat ministrul Finanțelor Publice.

Întrebată despre întâlnirea din vară de la Palatul Cotroceni, Ioana-Maria Petrescu a spus că a fost o întâlnire inutilă, pentru că era un război politic.

'Cred că măsura de reducere a CAS a fost foarte mult politizată și nu era cazul să aibă loc discuția de la Palatul Cotroceni', a menționat Petrescu.

Ministrul Finanțelor a mai spus că în acest moment nu există un draft (schiță, proiect — n.r.) de buget pentru 2015 și se fac doar estimări despre cât se poate colecta anul viitor, care sunt cheltuielile, fără a se face alocări pe diferite bugete.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…