Protecția Consumatorului a amendat cu 10.000 de lei organizatorii concertului lui Robbie Williams

Protecția Consumatorului a amendat cu 10.000 de lei organizatorii concertului lui Robbie Williams

Cele două firme care au organizat concertul lui Robbie Williams la București au fost amendate cu suma de 10.000 lei de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) pentru un comportament incorect în relația cu consumatorii, neasigurând suficiente puncte de vânzare a produselor alimentare și a băuturilor, conform unui comunicat al instituției. În perioada 19-23 iulie 2015, la ANPC au fost înregistrate aproximativ 300 reclamații ale consumatorilor pentru concertul lui Robbie Williams din data de 17 iulie.

Consumatorii au reclamat, în principal, faptul că pentru achiziționarea de băuturi și produse alimentare au stat la cozi minim 45 de minute, după ce, anterior, au mai stat la o altă coadă pentru a încărca o anume sumă de bani pe un card.

În urma controlului, s-a constat că societățile organizatoare trebuiau să asigure în perimetrul destinat concertului, conform planului de organizare, o suprafață suficientă pentru ca toți participanții să poată achiziționa băuturi și produse alimentare.

ANPC precizează că la verificarea contractelor încheiate între organizatori și societățile comerciale care urmau să presteze servicii de vânzare de produse în locația evenimentului, organizatorii nu s-au asigurat că firma prestatoare va garanta instalarea a cel puțin 300 de metri liniari de standuri, așa cum inițial stabiliseră prin contractul încheiat cu societatea prestatoare, care cu 2 zile înainte de eveniment a renunțat să participe la eveniment.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a constatat un comportament incorect în relația cu consumatorii, această practică aducând atingere în mod direct intereselor consumatorilor. Cei doi organizatori au fost sancționați cu amendă contravențională în valoare de 10.000 lei pentru încălcarea drepturilor consumatorilor.

Deoarece în cadrul evenimentului, pentru achiziția de produse, s-au folosit exclusiv carduri care nu erau nominale, ANPC a sesizat Agenția Națională de Administrare Fiscală pentru verificarea încasărilor și a recuperării sumelor rămase neutilizate de către consumatori.

'Astfel de practici vor fi verificate și sancționate de ANPC, astfel încât consumatorii să beneficieze de respectarea tuturor drepturilor. Este o bătaie de joc la adresa consumatorilor', a declarat, în comunicat, președintele ANPC, Marius Alexandru Dunca.

Într-un comunicat remis săptămâna trecută AGERPRES, ANPC arăta că participanții la concertul lui Robbie Williams au fost nemulțumiți de cozile imense de la centrele pentru apă, sucuri și bere, la care au stat chiar și peste 90 de minute, dar și de insuficiența acestor centre. De asemenea, au fost făcute reclamații referitoare la lipsa personalului pentru servire, ineficiența acestora, lipsa coșurilor de gunoi precum și la imposibilitatea cadrelor medicale de a ajunge la persoanele cărora li s-a făcut rău din cauza căldurii și a deshidratării. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu