Rata absorbției fondurilor europene pe POR a crescut la aproape 61%, în martie

Rata absorbției fondurilor europene pe POR a crescut la aproape 61%, în martie

Programul Operațional Regional 2007 - 2013 avea o absorbție de 60,89%, la finalul lunii martie, în creștere cu 2,31 puncte procentuale față de nivelul de la finalul lunii precedente, se arată în datele publicate pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene (MFE). Potrivit MFE, valoarea declarațiilor de cheltuieli transmise la Comisia Europeană se ridica la 2,415 miliarde de euro, în timp ce valoarea plăților intermediate de la Comisia Europeană a ajuns la 2,323 miliarde euro, respectiv 58,57%.

Numărul total al proiectelor depuse era de 10.070, iar valoarea totală a acestora de 63,145 miliarde lei. Au fost aprobate 5.174 proiecte, în valoare de 22,737 miliarde lei, iar 4.667 contracte (20,543 miliarde lei) au fost deja semnate.

Obiectivul general al PO Regional constă în sprijinirea unei dezvoltări economice, sociale, echilibrate teritorial și durabile a Regiunilor României, corespunzător nevoilor lor și resurselor specifice, prin concentrarea asupra polilor urbani de creștere, prin îmbunătățirea condițiilor infrastructurale și ale mediului de afaceri pentru a face din regiunile României locuri mai atractive pentru a locui, vizita, investi și a munci.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro