Rolls Royce va lansa un SUV de lux

Rolls Royce va lansa un SUV de lux

Constructorul britanic de automobile de lux Rolls-Royce a anunțat miercuri că a urmeze exemplul dat de rivalii Bentley și Mercedes-Benz prin lansarea unui automobil care combină luxul unei limuzine cu capabilitățile unui SUV, transmite AFP.

Acesta va fi primul autovehicul 4X4 din istoria de 111 ani a Rolls-Royce, companie care în prezent comercializează doar trei modele: Phantom, Ghost și Wraith.

'Sunt mândru să confirm că Rolls-Royce Motor Cars dezvoltă un nou model care să satisfacă nevoile actuale de mobilitate ale clienților din întreaga lume', a declarat directorul general de la Rolls-Royce, Torsten Mueller-Oetvoes.

Noul model va avea o arhitectură din aluminiu și va fi produsă la uzina de la Goodwood, Marea Britanie. Prețul de vânzare și data de lansare nu au fost încă dezvăluite.

Segmentul SUV-urilor a devenit ultimul teren de dispută pentru constructorii de automobile de lux, Bentley și Jaguar pregătindu-se să ofere primele lor vehicule 4X4 în 2016. Primul SUV al celor de la Bentley (divizie a grupului Volkswagen) a fost botezat 'Bentayga', în timp ce Jaguar (divizie a grupului indian Tata Motor) a confirmat că va lansa un SUV cu numele 'F-PACE'.

Rolls — Royce Motor Cars, divizie a grupului german BMW, a înregistrat în 2014 cel mai mari vânzări din istoria de 111 ani companiei, livrând pentru prima dată clienților din întreaga lume un număr de peste 4.000 de vehicule. SUA au rămas cea mai mare piață pentru Rolls-Royce în 2014, urmată de China, Emiratele Arabe Unite și Marea Britanie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Ce ar fi vorbit Udrea și Băsescu după condamnare

2 Bă, ești nebun? / Sejur de şapte zile în Mamaia, de trei ori mai scump faţă de unul la Miami

3 Demenții printre noi / O fetiţă de 13 ani din Timişoara, silită să facă sex de filme porno cu ambii părinți ani …

4 Așa o fi?

5 Bianca Drăgușanu, mesaje și gesturi vulgare