România participă pentru prima dată la Târgul Internațional pentru investiții chineze în străinătate, de la Beijing

România va participa pentru prima dată la Târgul Internațional pentru investiții chineze în străinătate - COIFAIR, organizat în perioada 22 - 23 octombrie 2015, la Beijing, informează luni Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat.

Târgul este organizat de Asociația pentru Investiții Chineze în Străinătate (China Overseas Development Association — CODA), iar România este reprezentată la manifestare de o delegație a Departamentului pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat.

Pe toată durata târgului, Departamentul va fi prezent cu un stand unde vor fi expuse materiale de prezentare a mediului de afaceri din România și de promovare a unor proiecte de investiții. În cadrul seminarului 'Promovarea oportunităților de investiții în România', ce va avea loc în data de 23 octombrie, reprezentanții Departamentului vor susține o prezentare a mediului investițional din România și a facilităților acordate investitorilor străini în țara noastră. La eveniment vor participa oficiali din România și reprezentanți ai unor companii de stat, care vor prezenta o serie de proiecte, precum și companii din China interesate să investească în România.

Cu ocazia acestei manifestări, delegației României va participa și la a XXV-a sesiune a Comisiei Guvernamentale de cooperare economică româno-chineză ce va avea loc pe 20 octombrie 2015.

Delegația oficială română este condusă de ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, și este formată din reprezentanți ai unor instituții publice din România și ai unor companii de stat. Deplasarea în China a fost realizată cu sprijinul Ambasadei României în Republica Populară Chineză.

COIFAIR 2015 reprezintă una dintre cele mai importante manifestări din Republica Populară Chineză pentru implementarea politicii Guvernului chinez de 'Go Global', respectiv impulsionarea companiilor chineze de a investi în străinătate. Aflat la a VII-a ediție, tema principală de anul acesta este 'Noua normalitate deschide noi oportunități pentru investițiile Chinei în străinatate'.

Accentul se va pune pe cooperarea în domeniul investițiilor în cadrul conceptului strategic 'One Belt One Road' și promovarea unor proiecte ce se doresc a fi realizate de companiile chineze, cu resurse financiare din China, de-a lungul celor două drumuri noi ale mătăsii (terestru și maritim).

Conform organizatorilor, la ediția din anul 2014, au participat reprezentanți din 124 de țări, 280 de expozanți și peste 8.000 de vizitatori. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Confirmare oficială / Dragnea și Tăriceanu au dat liber Ungariei să-și facă de cap în Transilvania!

2 Document / Așa arată jaful PSD! Guvernul Orban refuză plăți de aproape 150 milioane lei pentru proiecte PNDL făc…

3 Judecați voi! O judecătoare care a scăpat ca prin minune de pușcărie se pensionează cu 16.000 de lei pe lună, …

4 ULTIMĂ ORĂ / Dragnea va ieși din pușcărie în mai puțin de doi ani! Toader a clasificat întreg penitenciarul Raho…

5 VIDEO Dosarul șpăgilor explodează în PSD! Deputata PSD Jivan, audiată la DNA! Sunt așteptați Fifor și Cuc!

recomandări

Te ia DNA: Vasile Puscas

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala