ROMÂNIA REINTRĂ ÎN RECESIUNE tehnică. PIB SCADE cu 1% faţă de trimestrul I, creşterea anuală s-a diminuat semnificativ. Ponta: Mergeam cu 130 km/h, acum cu 100 km/h

ROMÂNIA REINTRĂ ÎN RECESIUNE tehnică. PIB SCADE cu 1% faţă de trimestrul I, creşterea anuală s-a diminuat semnificativ. Ponta: Mergeam cu 130 km/h, acum cu 100 km/h

România a reintrat în recesiune tehnică, având două trimestre consecutive de contracţie a PIB, cu cea mai mare scădere economică din UE 28 în al doilea trimestru al anului, de -1%, potrivit datelor publicate de Eurostat. Produsul intern brut a scăzut în trimestrul al doilea cu 1% faţă de primul trimestru, iar creşterea anuală a coborât semnificativ atât la nivel trimestrial, de la 3,9% la 1,2%, cât şi semestrial, la 2,4% serie brut şi 2,6% serie ajustată sezonier, cu mult sub estimările autorităţilor, de 3,5% pe an. Premierul Victor Ponta a scris pe pagina de Facebook că datele oficiale confirmă vestea bună - România continuă creşterea economică.

PIB SCADE cu 1% faţă de trimestrul I, creşterea anuală s-a diminuat semnificativ

România reintră în recesiune tehnică, având cea mai mare scădere a economiei din UE în trimestrul II

România a reintrat în recesiune tehnică, având două trimestre consecutive de contracţie a PIB, cu cea mai mare scădere economică din UE 28 în al doilea trimestru al anului, de -1%, potrivit datelor publicate de Eurostat, care relevă modificarea evoluţiei pentru trimestrul I, de la +0,2% la -0,2%.

România a înregistrat în trimestrul al doilea cea mai scădere a Produsului Intern Brut (PIB) dintre cele 28 de state ale Uniunii Europene (UE), de 1% comparativ cu primul trimestru, iar singurele economii cu evoluţii negative au mai fost Germania, Italia şi Cipru.

Datele publicate de Eurostate arată că INS a revizuit în scădere estimările de PIB pentru primul trimestru, de la o creştere faţă de trimestrul anterior de 0,2% la o scădere de 0,2%.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...