Românii au plătit, în medie, 210 euro pe un city break și 370 euro pentru o vacanță, în 2014 (studiu)

Românii au plătit, în medie, 210 euro pe un city break și 370 euro pentru o vacanță, în 2014 (studiu)

Prețul unui city break în Europa a scăzut, anul trecut, cu 22%, ajungând la o valoare medie de 210 euro de persoană, în timp ce pentru o vacanță de șapte zile, tot în afara țării, românii au plătit 370 de euro, în scădere cu 19% față de anul 2014, potrivit unui studiu al unui portal de turism din România.

Cele mai vândute destinații de city break au fost, anul trecut, Roma, Barcelona și Paris, urmate de Londra, Istanbul și Veneția. Pe de alta parte, Dubai, Creta, Zakynthos, Corfu și Rhodos au fost cele mai căutate destinații de litoral, iar prețul unui sejur a fost, în medie, 370 de euro.

În ceea ce privește achizițiile de bilete de avion, conform studiului Vola.ro, cele mai căutate destinații în 2014 au fost Roma, Londra, Paris, Bruxelles, Milano și Barcelona, iar prețul mediu al unui bilet dus-întors a fost de 161 euro, în scădere cu aproape 25% comparativ cu anul 2014.

Vacanțele externe s-au ieftinit în 2014, conform studiului, pentru că s-au introdus noi curse low-cost, cu tarife foarte mici, care au "tras în jos" tarifele medii. Astfel, s-a ajuns ca anul trecut biletele low-cost să aibă o pondere de 62% din volumul total de bilete de avion vândute.

În anul 2014, s-au cumpărat cu aproximativ 35% mai multe bilete de avion și vacanțe față de 2013, iar prețurile au fost în unele cazuri chiar la jumătate față de cele din anul precedent.

În cazul vacanțelor, cea mai dinamică destinație a anului 2014 a fost, de departe, Dubai, unde au ajuns de două ori mai mulți români decât în anul precedent.

Românii cumpără, conform studiului, vacanțele cu maximum o lună sau două înainte de plecare, însă prețurile pachetelor ar scădea simțitor dacă achizițiile s-ar face cu mai multe luni înainte și turiștii ar beneficia astfel de ofertele de early booking. Cele mai căutate hoteluri au fost structurile de 3 stele, poziționate în apropierea centrului. În plus, se preferă hotelurile care oferă măcar mic dejun.

Pe segmente de vârstă, tinerii pleacă mai mult în city break-uri și preferă marile capitale europene — Roma, Paris, Barcelona, mai ales atunci când, din lipsă de timp, preferă escapadele scurte. Atunci când aleg totuși o vacanță, merg în destinații mai moderne, cunoscute pentru posibilitățiile de distracție — Zakynthos, Dubai, Mallorca, Lefkada.

Familiștii aleg, în general, o destinație foarte cunoscută din Turcia sau Grecia, precum Kusadasi, Corfu, Creta sau Antalya, pe care de cele mai multe ori o vizitează în mod repetat de la an la an. Aceștia preferă, mai degrabă, vacanțe all inclusive.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom