Românii preferă Laponia, Viena și Roma pentru petrecerea Crăciunului, în timp ce Revelionul perfect este la soare

Românii preferă Laponia, Viena și Roma pentru petrecerea Crăciunului, în timp ce Revelionul perfect este la soare

Cele mai căutate destinații de vacanță pentru perioada Crăciunului sunt Laponia, Viena și Roma, recunoscute pentru târgurile de Crăciun și evenimentele tematice, în timp ce Revelionul perfect pentru turistul român este la soare, acesta alegând destinații ca Dubai și Istanbul, potrivit unui studiu realizat de o agenție de turism online.

Bugetul mediu alocat de români anul acesta pentru un Crăciun în afara țării se ridică la circa 800 de euro, similar cu cel de anul trecut, iar top 3 cele mai bine vândute pachete de Crăciun sunt cele pentru Laponia, Viena și Roma.

Pentru Revelion, bugetul mediu ajunge la circa 600 de euro de persoană, cele mai bine vândute destinații fiind pachetele în Dubai și Istanbul, urmate de Nisipurile de Aur și de Bansko (Bulgaria) și de o destinație internă, Tușnad.

Chiar dacă este cea mai scumpă destinație, Laponia, în Finlanda, este și cea mai bine vândută de agenția de turism, cu prețuri începând de la circa 1.700 euro pentru un pachet complet cu patru nopți de cazare la un hotel de patru stele, patru cine festive, trei prânzuri, excursii tematice în fiecare zi, bilete de avion și taxe de transport incluse.

Prețurile pentru un Crăciun în Viena, Austria, încep de la 210 euro și includ, printre altele, trei nopți de cazare la un hotel de trei stele, cină de Crăciun și bilet la concertul extraordinar de Crăciun al Wiener Hofburg Orchester.

"Românilor le place să călătorească și observăm de la an la an că încep să înlocuiască destinațiile clasice de Crăciun, din țară, cu pachete avantajoase în destinații internaționale, faimoase pentru târguri, pârtii de schi și alte evenimente tematice de iarnă. Iar dacă de Crăciun le place zăpada, de revelion se îndreaptă spre destinații exotice, însorite, precum Dubai sau Istanbul', a declarat Remus Vișan, managing director Paravion.ro, realizatorul studiului.

În ceea ce privește bugetul mediu de Revelion alocat anul acesta de turistul român, acesta se ridică la aproximativ 600 de euro de persoană, pentru un pachet ce include transport, cazare, masă și diverse circuite.

Cele mai scumpe pachete pentru Revelionul 2015 pe Paravion.ro, dar și cele mai bine vândute, sunt cele din Dubai, care încep de la 1.000 euro de persoană pentru șapte nopți la patru stele și pot urca până la peste 3.000 de euro de persoană pentru șapte nopți la cinci stele, taxe de transport, masă și circuite incluse.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”