Rus: În primăvara viitoare începem podul peste Dunăre, lucrare care tot începe de vreo 20 de ani

Rus: În primăvara viitoare începem podul peste Dunăre, lucrare care tot începe de vreo 20 de ani

Lucrările la podul peste Dunăre din zona Brăila-Galați vor începe în primăvara anului viitor, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, la lucrările pe ateliere prilejuite de Consiliul Național al Partidului Social Democrat /PSD/.

'Am avut săptămâna trecută discuții cu autoritățile locale din Galați și Brăila. Începem podul peste Dunăre — probabil testăm și varianta în care se face și trecere pe sub Dunăre în Galați. Probabil că se canibalizează, iar un punct de vedere economic va fi complicat de susținut, dar noi nu respingem ideea. Podul este licitat, câștigat și, în acest an, să zicem iarna viitoare, va fi dedicată studiilor de fezabilitate, proiect tehnic etc, astfel încât în primăvara viitoare va începe și această lucrare care tot începe de vreo 20 de ani', a explicat Rus.

Șeful de la Transporturi a precizat că a cerut Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România /CNADNR/ ca, împreună cu autoritățile locale, să identifice soluțiile optime de conectare la pod a tuturor localităților din jur, inclusiv orașul Tulcea.

'Am dispus ca CNADNR, împreună cu autoritățile din Brăila și Galați, să găsească soluțiile optime de conectare a celor două orașe și a localităților din jur, inclusiv Tulcea, astfel încât să nu fie defavorizată una sau alta dintre localitățile deservite de acest pod, pe lângă faptul că acesta deservește centrul multimodal de acolo', a adăugat ministrul Transporturilor.

Ioan Rus s-a întâlnit, recent, la sediul Ministerului Transporturilor, cu reprezentanți ai autorităților locale din județele Galați și Brăila pentru a discuta despre proiectele prioritare de infrastructură rutieră ce urmează a fi implementate în cele două județe, preciza ministerul de resort, într-un comunicat de presă, transmis, miercuri, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, unul dintre aceste proiecte este construcția podului peste Dunăre. Proiectul, inclus în Master Planul General de Transport, se ridică la valoarea de peste 246 milioane de euro, și va fi implementat în perioada de programare 2014-2020.

'Podul peste Dunăre, așa cum a fost testat în modelul național de transport ce stă la baza Master Planului General de Transport, urmărește fluidizarea fluxurilor de trafic auto din zonele Galați, Brăila și Tulcea, având asigurate conexiunile la rețelele de transport existente, precum și la viitorul drum expres, cuprins în Master Planul General de Transport, ce leagă orașele Galați și Tulcea, de județul Constanța', menționa Ministerul Transporturilor.

În privința proiectului podului peste Dunăre de la Brăila, CNADNR va anunța în perioada imediat următoare câștigătorul licitației pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate pentru construcția obiectivului, iar în etapa următoare instituția va derula procedura legală pentru încheierea contractului de execuție a lucrărilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…