Rusia ridică interdicţiile la importurile unor alimente, precum seminţele şi produsele fără lactoză

Rusia ridică interdicţiile la importurile unor alimente, precum seminţele şi produsele fără lactoză

Rusia renunţă la unele interdicţii impuse importurilor din ţările UE pentru produse precum laptele fără lactoză sau seminţele de cartofi şi ceapă, întrucât nu s-au putut găsi suficiente resurse pe piaţa internă pentru a le înlocui, informează Novinite.

Rusia ridică interdicţiile la importurile unor alimente, precum seminţele şi produsele fără lactoză (Imagine: EPA/Mediafax Foto)

Pe lista produselor care vor putea fi importate din ţările interzise de către Rusia se află seminţele de cartof, mazăre, porumb dulce şi ceapă, precum şi somonii şi păstrăvii pentru crescătoriile de peşte, potrivit unei hotărâri publicate pe site-ul oficial al Guvernului de la Moscova.

De asemenea, din ţările din Vest vor putea fi importate suplimente alimentare, vitamine şi minerale, precum şi produse lactate fără lactoză.

Astfel, hotărârea, care este semnată de prim-ministrul Dimitri Medvedev, reduce parţial interdicţiile impuse de către Rusia ţărilor din Uniunea Europeană, Statelelor Unite, Canadei, Australiei şi Norvegiei, ca răspuns la decizia acestora de a sancţiona guvernul de la Moscova pentru anexarea Peninsulei Crimeea şi susţinerea separatiştlor proruşi din estul Ucrainei.

Ridicarea unora dintre interdicţii vine ca urmare a unei scrisori adresate de Societatea pentru Protecţia Consumatorilor Guvernului rus, în care organizaţia solicită ca anumite produse să fie eliminate de pe lista neagră. Societatea a explicat că anumite categorii de cetăţeni, cum ar fi sportivii şi bolnavii de diabet, au de suferit de pe urma embargoului impus la unele importuri de alimente.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Un pat matrimonial mare în care o femeie se află peste un bărbat şi îi face sex oral, şi alţi trei tineri ca…

3 Departamentul de Stat al SUA: China se pregătește încă din 2015 pentru al Treilea Război Mondial cu arme biolo…

4 Răsturnare de situație în dosarul privind accidentul în care a fost implicat ministrul Lucian Bode. Una dintre…

5 Anchetă în R. Moldova, după ce în sacul diplomatic sigilat venit de la Moscova s-a găsit untură de bursuc