Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Scandalul Volkswagen ar fi pornit de la funcționari europeni nemulțumiți că CE nu a luat măsuri, deși știa de trucarea testelor de poluare

Dezvăluirile privind trucarea testelor la emisiile de noxe în cazul motoarelor diesel produse de compania Volkswagen au pornit de la funcționari europeni, care au alertat o organizație neguvernamentală după ce au constatat că, deși știa de mult timp de această fraudă, Comisia Europeană nu a luat nicio măsură, relatează AFP.

Aceasta rezultă din declarația dată săptămânalului economic german WirtschaftsWoche de șeful autorității de mediu din statul american California, Mary Nichols. 'Funcționari din cadrul administrației UE au alertat organizația americană de mediu ICCT asupra unor posibile nereguli la testele privind emisiile de oxid de azot', a indicat responsabilul american.

Potrivit publicației citate, Comisia Europeană știa încă din anul 2011 că mai mulți constructori de automobile au instalat softuri pentru a păcăli testele privind emisiile de noxe poluante, o companie din acest sector avertizând atunci serviciile comisarului european pentru industrie, italianul Antonio Tajani. Dar executivul comunitar nu a luat nicio măsură, astfel că respectivii funcționari 'frustrați de inacțiunea Comisiei' s-au adresat organizației de mediu ICCT.

Apoi această organizație a efectuat în SUA o serie de teste ce au confirmat frauda și a sesizat la rândul ei autoritățile americane competente, iar în luna septembrie s-a anunțat public că societatea Volkswagen a fraudat testele de poluare. Aceasta din urmă a fost astfel nevoită se recunoască faptul că a instalat pe 11 milioane de motoare diesel un soft care modifică rezultatele emisiilor de oxid de azot.

'Dacă această informație se confirmă, atunci înseamnă că fostul și actualul comisar pentru industrie, respectiv Antonio Tajani și Elzbieta Bienkowska, au ascuns fapte și au mințit cu bună știință în fața Parlamentului European', au reacționat vineri printr-un comunicat doi eurodeputați din grupul Verzilor, Yannick Jadot și Karima Delli.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ZVON / Dragnea și Vâlcov participau doar la discuții unde comisionul sărea de 10 milioane de euro! Ce rol avea ț…

2 Rechizitoriu DNA / Schema ingenioasă prin care „nașul” Mircea Sandu ar fi luat o șpagă de 200.000 de euro de la …

3 Filmul atacului de la Săpoca în care au fost uciși 4 oameni și răniți alți 9: „Totul s-a petrecut în mai puţin…

4 Faceți diferența! Bulgaria cumpără F-16 de ultimă generație, de trei ori mai scumpe decât cele cumpărate de Ro…

5 Trei năpârci. Atenție la aroganța voit afișată...

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima