Scandalul Volkswagen: Audi a suspendat doi ingineri în urma anchetei interne

Scandalul Volkswagen: Audi a suspendat doi ingineri în urma anchetei interne

Audi, divizia de lux a Volkswagen, a suspendat doi ingineri după ce s-a descoperit în motoarele sale diesel mai mari echipamente care falsifică rezultatele testelor de emisii poluante în SUA, a anunțat joi directorul general al Audi, Rupert Stadler, într-un interviu acordat publicației 'Donaukurier', transmite Reuters.

Audi a recunoscut în fața autorităților de reglementare din SUA că vehiculele sale diesel cu motor V6 de trei litri utilizează trei programe software care nu au fost dezvăluite anterior. Unul din aceste sisteme electronice speciale ar fi putut fi utilizat pentru evitarea standardelor referitoare la poluare, conform reglementărilor din SUA.

Anterior, reprezentanții Volkswagen au dat asigurări că scandalul emisiilor este legat doar de motoarele diesel de doi litri pe care le produce VW și au dezmințit că motoarele mai mari, fabricate de Audi, ar fi suspecte. Softul afectează 85.000 de modele Audi, Volkswagen și Porsche vândute începând cu 2009 în SUA.

Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit în 18 septembrie iar VW a pierdut peste 20 miliarde de euro din capitalizarea bursieră.

Audi verifică acum dacă angajații de la dezvoltare tehnică și alte departamente au manipulat în mod deliberat dispozitivele de control a emisiilor și a suspendat doi ingineri, a anunțat Stadler fără a da informații suplimentare.

Motoarele diesel V6 de trei litri sunt asamblate de Audi la fabrica sa din Neckarsulm, Germania, și sunt folosite la modelele premium ale brandurilor Audi și Porsche vândute în perioada 2009 — 2015. Până acum numărul oficialilor de la Audi care au plecat în urma scandalului emisiilor a ajuns la opt.

Scandalul emisiilor care afectează grupul Volkswagen nu va duce la diminuarea vânzărilor din SUA ale diviziei sale de lux, Audi, a declarat săptămâna trecută Scott Keogh, președintele Audi America.

În cele două luni care au trecut de la izbucnirea scandalului, vânzările Audi s-au situat la același nivel record ca în perioada similară din 2014, conform datelor companiei.

Keogh a estimat că pe ansamblul acestui an Audi ar urma să depășească pentru prima dată nivelul de 200.000 de mașini vândute în SUA.

Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Dicu, editor: Andreea Marinescu)

Citiți mai mult:


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...