Scenariu îngrijorător: Industrii mari vor pleca din ţară. Ce riscă România odată cu creşterea preţului la gaze şi carburant

Scenariu îngrijorător: Industrii mari vor pleca din ţară. Ce riscă România odată cu creşterea preţului la gaze şi carburant

„Suntem în al «13-lea ceas», iar situaţia nu este deloc una favorabilă. Sunt industrii mari pe punctul de a pleca din România. Există un pericol care a apărut de la finalul anului 2013, iar lumea, companiile se «sufocă». Chiar dacă azi, pe hârtie, lucrurile arată bine economic – industria automotive, dar şi o parte dintre producătorii din construcţii – în 2-3 ani vor resimţi măsurile luate acum de Guvern, iar o consecinţă va fi repornirea unui proces de reorganizare a companiilor din domeniu”, a declarat Marius Marin, directorul general al producătorului Macon, compania membră a PRO BCA, Organizatia Patronală a Producătorilor de Beton Celular Autoclavizat.

Potrivit directorului general Macon, modificarea preţurilor la gaze şi energie electrică va crea dezechilibre în mediul economic românesc, iar cel mai mare risc este acela de scădere a locurilor de muncă şi de reducere a investiţiilor în ţara noastră.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /