Șeful Direcției Feroviare din Ministerul Transporturilor, suspendat din funcție

Șeful Direcției Feroviare din cadrul Ministerului Transporturilor /MT/, Claudiu Octavian Dumitrescu, a fost suspendat temporar din funcție cât timp se va afla sub controlul judiciar impus de instanță, respectiv 18 februarie - 18 aprilie 2015, a anunțat, joi, într-un comunicat de presă, ministerul de resort.

"Având în vedere Ordonanța de dispunere a controlului judiciar, emisă de Direcția Națională Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție, în cazul lui Claudiu Octavian Dumitrescu, director al Direcției Feroviare din cadrul Ministerului Transporturilor, raportul de serviciu a fost suspendat de drept pe perioada cât se află sub control judiciar, respectiv 18.02.2015 — 18.04.2015', se arată în comunicatul citat.

Potrivit MT, în perioada suspendării și în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, republicată, cu modificările și completările ulterioare, Magdalena Cornelia Parnia este promovată temporar în funcția de director al Direcției Feroviare din cadrul ministerului.

Claudiu Octavian Dumitrescu, directorul Direcției Feroviare din Ministerul Transporturilor, a ajuns, miercuri, la DNA, unde a fost audiat în dosarul în care procurorii au efectuat mai multe percheziții în București, în județele Brașov și Ilfov, în legătură cu suspiciuni de corupție în domeniul transportului feroviar privat de călători și al subvențiilor.

Procurorii DNA au efectuat, miercuri, percheziții la Ministerul Transporturilor într-o cauză în care prejudiciul s-ar ridica la peste 5 milioane euro, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Sursele citate au menționat că, din august 2010 până în prezent, funcționari din Ministerul Transporturilor și CFR SA au săvârșit fapte de corupție pentru favorizarea operatorului privat Regiotrans, care numai în 2011 a primit 182 milioane lei din subvenții, iar 70% din sumă s-a decontat pe relația cu firmele controlate de Iorgu Ganea și Costel Comana.

De asemenea, procurorii DNA au efectuat miercuri percheziții domiciliare în 19 locații situate în municipiul București și în județele Brașov și Ilfov, din care două sunt sediile unor instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMĂ ORĂ Premierul confirmă interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat!

2 SURSE Jaf la drumul mare! Peste 9000 de piloși PSD inventariați până acum în ministere și agențiile guvernamen…

3 Băsescu închide subiectul Năstase la Cotroceni: A fost un truc. Iohannis nu-l iubește, dar a vrut să dea un se…

4 HOPA! Ministrul Economiei o face muci pe Firea și spune că bate câmpii în privința termoficării! Frate, de und…

5 Firea, despuiată public de Orban și Tăriceanu, scoate flăcări pe nas la Antena 3! Bine, n-a uitat să spună că …

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!