Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

SIF Banat-Crişana sistează plata dividendelor

SIF Banat-Crişana (SIF1) a sistat plata dividendelor în intervalul 23 decembrie - 31 ianuarie, în contextul procesului de inventariere a patrimoniului societăţii.

"SIF Banat-Crişana informează acţionarii că în perioada 23 decembrie 2014 - 31 ianuarie 2015 sistează temporar plata dividendelor, având în vedere desfăşurarea procesului de inventariere a patrimmoniului societăţii, în conformitate cu prevederile legale", se arată într-un comunicat transmis de SIF Banat-Crişana Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acţiunile SIF Banat-Crişana au revenit luni la tranzacţionare, după o suspendare de o săptămână, şi au scăzut cu până la 8,7%, într-o piaţă care a deschis în stagnare faţă de vineri.

Titlurile SIF Banat-Crişana au fost suspendate toată săptămâna trecută în contextul anchetei DIICOT privind delapidarea patrimoniului la SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia (SIF4), precum şi manipularea pieţei de capital.

Tranzacţionarea cu acţiunile SIF Banat-Crişana a fost reluată luni la ora 10:10. Titlurile au scăzut cu până la 8,7%, iar la ora 12:30 se aflau în declin cu 7,1%.

SIF Muntenia a fost suspendată, de asemenea, la începutul săptămânii trecute de la tranzcţionare în contextul anchetei DIICOT, la fel ca SIF Banat-Crişana, însă titlurile societăţii de investiţii financiare au fost reintroduse în piaţă pe parcursul şedinţei de miercuri, când au înregistrat o scădere de până la 6%, dar au închis pe minus cu 2,9%.

DIICOT a anunţat la începutul săptămânii trecute, înainte de deschiderea şedinţei de luni a bursei, că desfăşoară o anchetă privind delapidarea patrimoniului SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, precum şi manipularea pieţei de capital. Procurorii DIICOT au făcut luni 31 de percheziţii şi au audiat 25 de pesoane, din care cinci au fost reţinute.

Dragoş Bîlteanu, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al SIF Banat-Crişana, precum şi Najib El Lakis, membru în Consiliul de Administraţie al societăţii, au fost arestaţi preventiv. De asemenea, instanţa a decis cercetarea sub control judiciar a altor trei persoane care fuseseră reţinute în acest dosar - Adrian Victor Prodan şi avocatul Nicolae Mergeani, membri în Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia, şi Stere Gardan, broker la Swiss Capital.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat, joi, că a retras avizul de administrator al SIF Banat-Crişana acordat lui Dragoş Bîllteanu şi a respins solicitarea de avizare a lui Najib El Lakis pentru un post în CA-ul societăţii, ca urmare a arestării acestora.

În urma deciziei ASF, Bîlteanu a pierdut şi funcţia de director general, întrucât Statutul SIF Banat-Crişana prevede ca şeful Consiliului de Administraţie să fie şi director general.

Consiliul de Administraţie al SIF Banat-Crişana s-a întrunit vineri în prezenţa celor trei administratori în funcţie, respectiv Ştefan Dumitru - vicepreşedinte, Ion Stancu şi Toma-Chiser Valentin, şi a restrâns competenţele de semnătură ale directorilor generali adjuncţi ai societăţii.

Conducerea executivă a SIF Banat-Crişana este asigurată de Gabriela Grigore, director general adjunct - Operaţiuni, şi Teodora Sferdian, director general adjunct - Dezvoltare.

Consiliul de Administraţie a anunţat că va iniţia demersurile pentru a convoca AGA în vederea alegerii unor noi membri. Societatea are obligaţia să convoace în termen de 30 de zile adunarea acţionarilor şi să includă pe ordinea de zi un punct referitor la numirea de noi administratori, pentru completarea Consiliului de Administraţie.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

2 Informație. Frații Mazăre sunt foc pe Dragnea! „Radu nu va tăcea, îi va plăti cu sec!”

3 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

4 SCANDAL Cine de la vârful MAI a furnizat Antenei 3 date secrete despre aducerea lui Mazăre? Nu se sesizează ni…

5 Augustin Zegrean aruncă BOMBA despre noua amânare a CCR pe SPEȚA Dragnea: Se fac jocuri! De regulă, astfel de …

recomandări

Te ia DNA: ENESCU ION

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou