Sindicaliștii de la ROMATSA amenință cu declanșarea grevei generale

Sindicaliștii de la ROMATSA amenință cu declanșarea grevei generale

Sindicaliștii de la ROMATSA amenință că vor declanșa greva generală, deoarece conducerea companiei nu a respectat niciuna dintre înțelegerile stabilite anterior.

'Azi suntem într-o situație explozivă având în vedere faptul că absolut toate înțelegerile pe care le-am avut, și sunt procese verbale semnate atât de comisia patronatului cât și de cea a sindicatului, nu s-au respectat.(...) În cursul zilei de mâine, sau chiar astăzi (miercuri — n.r.), vom trimite către toți reprezentanții prin mail, electronic, o propunere de dată pentru începerea grevei generale și, în momentul în care vom întruni două treimi, cum scrie în statul sindicatului ATSR (Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România — n.r.), vom anunța greva generală', a declarat miercuri liderul Sindicatului, Gabriel Tudorache.

Acesta a subliniat că propunerea este ca declanșarea grevei să aibă loc la 6-7 zile de la data anunțului.

'Ce pot să vă spun în acest moment este că noi, cei din București, vom propune să nu o începem de la data anunțului în 48 de ore așa cum spune legea, ci probabil undeva după circa 6 sau 7 zile pentru a da timp autorităților statului să facă ceva și să oprim acest lucru, pentru că o grevă generală nici nu se compară cu efectele unei greve de avertisment de două ore și nu dorim ca pasagerii să fie afectați de incompetența acestei conduceri militare de la ROMATSA pe de o parte. Pe de altă parte, în mod cert, inclusiv imaginea ROMATSA va avea de suferit, având în vedere faptul că va fi afectat probabil tot traficul din toată Europa de această grevă generală. Data trecută, doar pentru două ore, traficul a fost perturbat inclusiv până în Germania', a explicat Tudorache.

El a menționat că, în momentul în care vor exista voturile necesare, vor anunțat în scris conducerea ROMATSA și ministrul Transporturilor în legătură cu data declanșării grevei generale.

Totodată, liderul sindical a menționat că marți i-a trimis ministrului Transporturilor, Iulian Matache, și DNA un document prin care solicită 'demiterea tuturor celor care au fost angajați ilegal în această întreprindere, începând cu cei trei domni generali'.

'De la numirea domnului director general Stanciu aici, inclusiv inițial, când a fost interimar, absolut tot s-a făcut ilegal, cu încălcarea ordonanței de urgență 109, cu încălcarea legii funcționarilor publici și absolut toate deciziile luate de Consiliul de Administrație sunt ilegale. Mulți dintre membrii acestui CA care conduce ROMATSA, și azi și în ultimul an, sunt ilegal numiți', a precizat Tudorache.

El a menționat că nu au mai avut loc negocieri cu patronatul și Ministerul Transporturilor, pentru că ministrul de resort a intrat în concediu, urmând ca acestea să fie reluate după revenirea acestuia la minister și că, până la acel moment, se găsiseră soluții pentru 12 dintre cele 14 revendicări.

Pe 15 iulie, controlorii de trafic au intrat în grevă de avertisment timp de două ore, între 11,00 și 13,00. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...