Sterling Resources finalizează vânzarea Perimetrului Muridava din platoul continental al Mării Negre către Petroceltic

Sterling Resources Ltd. a transferat către Petroceltic Romania B.V. cota sa de participare de 40% la perimetrul EX-27 Muridava din platoul continental românesc al Mării Negre, aparținând filialei sale deținută integral, Midia Resources SRL.

Petroceltic România B.V este filială deținută integral de Petroceltic Resources PLC.

Potrivit unui comunicat al Sterling Resources remis marți AGERPRES, tranzacția a fost aprobată de Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) din România, iar în schimbul transferului se vor primi un preț nesubstanțial, plus acceptarea de către cumpărător a tuturor obligațiilor restante.

În data de 26 martie 2015, Sterling a anunțat vânzarea tuturor operațiunilor sale din România către Carlyle Group ("Carlyle") însă finalizarea acestei vânzari este supusă îndeplinirii anumitor condiții.

'Vânzarea anunțată astăzi (marți, n.r.) a unor drepturi de concesiune ce fac parte din operațiunile Sterling din România, anume cele privind perimetrul EX-27 Muridava către Petroceltic România BV, a fost avută în vedere de acordul încheiat recent cu Carlyle și nu are niciun impact asupra tranzacției cu Carlyle', se arată în comunicatul citat.

Sterling Resources Ltd. este o companie canadiană de petrol și gaze cu sediul la Calgary, provincia Alberta, listată la bursă în Canada. Compania derulează operațiuni în Regatul Unit, România, Franța și Țările de Jos și acțiunile sale sunt tranzacționate la Bursa de Valori TSX-V sub simbolul 'SLG'.

Pe de altă parte, compania petrolieră irlandeză Petroceltic International a anunțat marți vânzarea operațiunilor din România către firma GVC Investment BV, valoarea tranzacției nefiind dată publicității. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Corabia se scufundă, complicii au început să fugă...

2 VIDEO Gâdea și Antena 3, o nouă porcărie ordinară! Chiar nu-i închide nimeni pe acești teroriști mediatici?

3 Judecați voi...

4 Mare amator de prostituate tinere, Pieleanu a greșit grav estimările și pentru Dragnea și pentru Firea, pe ban…

5 Ghiciți voi care dintre ăștia este președintele PSD al CJ Olt...