Sterling Resources finalizează vânzarea Perimetrului Muridava din platoul continental al Mării Negre către Petroceltic

Sterling Resources Ltd. a transferat către Petroceltic Romania B.V. cota sa de participare de 40% la perimetrul EX-27 Muridava din platoul continental românesc al Mării Negre, aparținând filialei sale deținută integral, Midia Resources SRL.

Petroceltic România B.V este filială deținută integral de Petroceltic Resources PLC.

Potrivit unui comunicat al Sterling Resources remis marți AGERPRES, tranzacția a fost aprobată de Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) din România, iar în schimbul transferului se vor primi un preț nesubstanțial, plus acceptarea de către cumpărător a tuturor obligațiilor restante.

În data de 26 martie 2015, Sterling a anunțat vânzarea tuturor operațiunilor sale din România către Carlyle Group ("Carlyle") însă finalizarea acestei vânzari este supusă îndeplinirii anumitor condiții.

'Vânzarea anunțată astăzi (marți, n.r.) a unor drepturi de concesiune ce fac parte din operațiunile Sterling din România, anume cele privind perimetrul EX-27 Muridava către Petroceltic România BV, a fost avută în vedere de acordul încheiat recent cu Carlyle și nu are niciun impact asupra tranzacției cu Carlyle', se arată în comunicatul citat.

Sterling Resources Ltd. este o companie canadiană de petrol și gaze cu sediul la Calgary, provincia Alberta, listată la bursă în Canada. Compania derulează operațiuni în Regatul Unit, România, Franța și Țările de Jos și acțiunile sale sunt tranzacționate la Bursa de Valori TSX-V sub simbolul 'SLG'.

Pe de altă parte, compania petrolieră irlandeză Petroceltic International a anunțat marți vânzarea operațiunilor din România către firma GVC Investment BV, valoarea tranzacției nefiind dată publicității. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Coincidenţe ciudate despre marele laborator bacteriologic din Wuhan, care lucrează cu virusuri

2 Virusul chinezesc, scăpat din laborator? Citiți ce scria prestigioasa revistă Nature în 2017

3 Procurorii dorm? / Cine-l protejează pe acest interlop politic? Deputatul PNL Vîlceanu, răzbunări de tip mafiot

4 Această scursură umană, senator PSD, i-a făcut un copil unei escorte și nu vrea să-l recunoască

5 Aici puteți urmări LIVE evoluția virusului chinezesc / Sunt deja 56 de morți și peste 2000 de internați

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț