ȘTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 14 octombrie

ȘTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 14 octombrie

Numărul animalelor afectate de boala limbii albastre a ajuns la 1.895 în cele 26 de județe unde au fost înregistrate focare, ceea ce reprezintă 0,02% din totalul animalelor receptive existente în aceste zone, în timp ce 384 au murit din cauza acestei boli, potrivit datelor Autorității Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) transmise marți AGERPRES.

* Întreruperile neplanificate în alimentarea cu energie electrică (penele de curent) au lăsat în beznă anul trecut fiecare consumator din România câte 427 de minute în medie, astfel că Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) vrea să introducă un sistem de penalizare pentru operatorii din domeniu, arată un raport privind calitatea serviciului de distribuție a energiei la nivelul anului 2013, realizat de ANRE.

* Clarificarea drepturilor de proprietate, combaterea corupției și o infrastructură adecvată reprezintă principalele provocări ale României pentru a obține creștere economică în următoarea decadă, având în vedere că economia națională rămâne dependentă de intrările de capital străin, a declarat marți consilierul guvernatorului Băncii Naționale a României, Lucian Croitoru, în cadrul unei conferințe de profil.

* Impozitele și taxele nu sunt boli, ci elemente esențiale ale funcționării oricărui stat, dar predictibilitatea lor este absolut obligatorie pentru sănătatea atât a companiilor cât și a mediului de afaceri, a declarat, marți, ministrul delegat pentru Buget, Darius-Bogdan Vâlcov, în cadrul Foreign Investors Summit 2014.

* Producția industrială în Uniunea Europeană (UE 28) a scăzut cu 1,4% în luna august 2014 comparativ cu luna iulie 2014, însă în România ritmul contracției a fost aproape dublu, minus 2,7%, arată datele publicate marți de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

* Înmatriculările de autoturisme second-hand în România au scăzut, în primele nouă luni ale anului, cu aproape 4%, până la 159.533 de unități, comparativ cu aceeași perioadă din 2013, când numărul acestora era de 166.077 unități, arată statistica Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor /DRPCIV/, consultată, marți, de AGERPRES.

* Cererea mondială de petrol va înregistra o creștere mai slabă decât preconiza anterior iar prețul țițeiului ar putea continua să scadă, potrivit estimărilor Agenției Internaționale pentru Energie (IEA), transmite Reuters.

* Un înalt oficial chinez a estimat marți că mâncarea risipită anual de anul populația Chinei are o valoare de aproximativ 200 de miliarde de yuani (32,6 miliarde de dolari), transmite agenția Xinhua.

* Organizația care gestionează domeniile Internet, ICANN, este pe cale să pună capăt controlului american urmând să devină independentă la finele anului următor, a declarat luni directorul ICANN, Fadi Chehade, transmite AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”