Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

ȘTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 15 octombrie

Consiliul Concurenței și experții Organizației pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OCDE) vor analiza legislația din trei sectoare importante ale economiei românești, pentru a vedea dacă există prevederi care împiedică o bună competiție pe piață, a declarat, miercuri, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, în conferința de lansare a acestui proiect.

Foto: (c) ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO

* Autoritățile intenționează să organizeze anul viitor, la Romexpo, un târg al companiilor românești sub egida "Fabricat în România" sau ,"Produs în România", a anunțat, miercuri, ministrul Economiei, Constantin Niță, la deschiderea Târgului Tehnic Internațional București — TIB.

* Beneficiarii din România au primit marți cu 26,7% mai puține gaze rusești în raport cu nominalizările transmise de Transgaz, informează Departamentul pentru Energie, printr-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

* Cifra de afaceri din sectorul auto din România a ajuns, în 2013, la 16,88 miliarde de euro, în creștere cu 26% față de anul precedent, în timp ce Dacia a exportat 93% din totalul producției, iar Ford întreaga producție de la Craiova, a declarat, miercuri, într-o conferință de specialitate, Constantin Stroe, președintele Asociației Constructorilor de Automobile din România /ACAROM/ și vice-președintele Dacia.

* Exporturile românești vor depăși, anul acesta, pragul de 50 de miliarde de euro, după ce, în 2013, au ajuns la 49 de miliarde de euro, cea mai mare valoare înregistrată vreodată în România, deși statul face foarte puțin pentru exportatorii români, a declarat, miercuri, ministrul Economiei, Constantin Niță, în cadrul unei conferințe pe teme de fiscalitate.

* Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a plătit peste 6,43 miliarde de euro, din totalul de 9,3 miliarde de euro alocați prin PNDR 2007 — 2013, către beneficiarii care au depus până în prezent cereri de plată pentru decontarea cheltuielilor, se arată într-un comunicat al instituției remis miercuri AGERPRES.

* Valoarea investițiilor străine directe în România a ajuns, în 2014, la 1,4 miliarde de euro, țara având posibilitatea să redevină o piață potențială pentru investitorii străini, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de specialitate, Viorel Ciocoiu, consilier al secretarului de stat în Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură, Investiții Străine.

* Taxa pe construcțiile speciale, precum și alte taxe și impozite, vor putea fi reanalizate în momentul în care statul român va reuși să colecteze între 37% și 38% venituri în produsul intern brut, față de 32 — 33% cât se colectează în prezent, a declarat, miercuri, ministrul Economiei, Constantin Niță, în cadrul unei conferințe pe teme de fiscalitate.

* Producția agricolă s-a cifrat, anul trecut, la 78,464 miliarde de lei, ceea ce reprezintă o creștere de 24,5% comparativ cu anul precedent, pe fondul majorării producției vegetale cu 38,8%, potrivit datelor definitive ale Institutului Național de Statistică (INS) remise, miercuri, AGERPRES.

* Grupul petrolier austriac OMV, acționarul majoritar de la Petrom, a anunțat marți seară că mandatul directorului general Gerhard Roiss se va încheia înainte de termen iar Consiliul de supraveghere a început demersurile pentru un succesor, transmite Wall Street Journal. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Un om a murit în Vaslui după ce ambulanța în care se afla a rămas blocată în noroi! Dăncilă: „Guvernul …

2 OFICIAL USR / PLUS va câștiga alegerile europarlamentare! La ora 15.30: PSD-25,4%, USR / PLUS-23,6%, PNL-22,8%

3 ALERTĂ Va fi MĂCEL! Mobilizare masivă a românilor din Europa pentru alegeri! Lăcrimezi când vezi că tot ei înc…

4 ALERTĂ Mama primarului PSD al Constanței, dusă la poliție după ce a fost prinsă sustrăgând 5 buletine de vot!

5 Primul semnal. Rezultat alegeri europarlamentare Noua Zeelandă. Alianța USR / PLUS–64%, PNL–17%, PSD–6%

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum drona asta zboară cu super viteză prin clădiri abandonate